Dokonalá kabelka pre pracujúcu ženu? Máme 18 tipov, pozrite sa

Ak by sme mali pričleniť jednotlivým ročným obdobiam tú správnu kabelku, tak potom jeseň a zima sa určite nesú v znamení veľkých tašiek a kabeliek, ktoré dokážu ukryť vaše poklady aj bežné nutnosti.

23.09.2014 07:00
Mestské kabelky Foto:
Mestské kabelky sú praktické, ale zároveň vyzerajú veľmi vkusne a štýlovo. Model na snímke z kolekcie Parfois.
debata

Hoci známejšie sú pod názvami Shopper alebo tote bags, v podstate ide o rozmernejšie dámske kabelky s ramienkami na držanie priamo do ruky a prídavným dlhým remeňom na prevesenie cez plece.

Podobné modely sú už niekoľko rokov mestským hitom a nie nadarmo ich zastrešuje aj pomenovanie mestská kabelka. Využíva ich totiž v prvom rade aktívna a pracujúca žena, ktorej nestačí vziať si len mobil, peňaženku a kľúče od bytu.

Do takéhoto typu kabelky vopcháte toho oveľa viac. Miesto sa nájde pre diáre či zápisníky, niektoré modely majú dokonca vytvorené miesto na tablety či menšie laptopy. A samozrejme, nechýba pľac ani pre šminky, vôňavku, kozmetické utierky. Vďaka praktickému riešeniu navyše môžete na kabelku uviazať šatku či šál bez obáv, že by ste ich stratili. A stále budete vyzerať štýlovo.

Na trhu sú „mestské“ kabelky dostupné vo všemožných variáciách. Na jednej strane sú to monochromatické modely, medzi ktorými okrem čiernej klasiky vládne túto sezónu najmä vínová. V kurze sú však aj odtiene modrej a sivej. Pre extrovertnejšie dámy s chuťou experimentovať sú určené výraznejšie farebné modely, často tvorené na spôsob color-blockingu, keď sa na kabelke spájajú dve alebo tri výrazné farby. Nechýbajú ani vzory – obľúbená zvieracia potlač či grafika. My sme pre vás vybrali osemnásť inšpirácií.

zväčšiť Tmavšie tóny, okrem čiernej napríklad vínová a... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Mestské kabelky - jeseň 2014 - tipy a inšpirácie Tmavšie tóny, okrem čiernej napríklad vínová a tóny koňakovej či kávovej hrajú prím v kabelkách tejto sezóny.
zväčšiť Ani s pudrovými a svetlými farbami mestských... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
Mestské kabelky - jeseň 2014 - tipy a inšpirácie Ani s pudrovými a svetlými farbami mestských nákupných veľkých kabeliek nespravíte krok vedľa.
zväčšiť Aj luxusné značky majú v ponuke množstvo... Foto: archív značiek, Net-a-porter.com koláž: Zdeno Gáfrik
Mestské kabelky - jeseň 2014 - tipy a inšpirácie Aj luxusné značky majú v ponuke množstvo kabeliek na spôsob tote a shopper bags. Stačí si len vybrať. A samozrejme, našetriť
Dámska kabelka z kolekcie Art by WooleWo.
Dámska kabelka - Art by WooleWo. Dámska kabelka z kolekcie Art by WooleWo.

Extra „domáci“ dizajnérsky tip:
Dámska kabelka z kolekcie Art od slovenskej značky WooleWo. Tašky, kabelky a iné kožené výrobky na mieru vyrábajú už dlhší čas a dajú sa objednať, na počkanie, priamo na ich oficiálnej stránke. Časť kolekcie momentálne predáva aj pop-up store Kapsula v Bratislave na Šafárikovom námestí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #jeseň 2014 #mestské kabelky #tote bag #shopper bag

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....