Slovenská móda vo Viedni: Hostia tlieskali Mikloškovi aj móde 'ulice'

Štyri slovenské značky, každá s trochu iným estetickým prístupom, ponúkli v nedeľu pohľad na slovenskú módu aj publiku spoza hraníc.

17.09.2014 13:00
debata (1)
Hviezdou prehliadky Fera Mikloška vo Viedni... Foto: Slovak Fashion Council
Miklosko Fashion Design - Viedeň - Vienna Fashion Week Hviezdou prehliadky Fera Mikloška vo Viedni bola modelka a jeho dlhoročná kamarátka Viera Schottertová.

Domáci tvorcovia sa prezentovali na viedenskom týždni módy, známejšom pod názvom Vienna Fashion Week – priestor dostali na móle, ale aj v showroomoch.

Úvod v rámci prehliadkového slotu patril dizajnérovi Ferovi Mikloškovi, ktorý už roky tvorí pod labelom Miklosko Fashion Design. Viedenskému publiku servíroval to, čím je už roky povestný – spoločenskú módu v lichotivých ženských strihoch a s akcentom luxusu vy využití materiálov či zdobných detailov. Hviezdou jeho prehliadky bola modelka Viera Schottertová, ktorá je návrhárovou dlhoročnou kamarátkou, múzou i klientkou.

Hviezdou prehliadky Fera Mikloška vo Viedni...
Brokát, kožušiny, výrazný lesk a štruktúra...
+9Dizajnér Fero Mikloško priniesol do Viedne...

Po spoločenskej kolekcii prišla na rad móda do ulíc. Práve tak sa snažia pristupovať ku svojim kreáciam Lucia Jarošová a Tamara Tóthová Markovičová, ktoré stoja za značkou We are not sisters. Základom prezentovanej kolekcie bol komfort a stávka na ľahké a príjemné materiály. Popri odľahčenom jemnom denime si našla miesto aj bavlna upravená do tuhšej teplákoviny či ľahké tričkové materiály.

Odľahčený denim či teplákovina upravená do... Foto: SFC
We are not sisters - Viedeň - Vienna Fashion Week Odľahčený denim či teplákovina upravená do podôb šiat - aj to sa dalo vidieť na prezentácii značky We Are Not Sisters vo Viedni.

V podobnom duchu sa prezentuje na domácom trhu aj značka Buffet Clothing, ktorá sa tentoraz prezentovala v showroomoch. „Naša aktuálna kolekcia oslavuje návrat k základným pouličným štýlom, ich jednoduchosti a nadčasovej hodnote,“ komentoval Michal Darila z Buffet Clothing.

Záver slovenského bloku na Vienna Fashion Week, pod ktorý sa organizačne podpísala aj organizácia Slovak Fashion Council, patril značke Katie's Bag od Kataríny Feix a prezentácii kabeliek z jej dielne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Vienna Fashion Week #Miklosko Fashion Desing #We are not sisters #Buffet Clothing #Katie´s Bag

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...