Ubrať pár rokov líčením? Takto zakryjete nedostatky a omladnete!

S pribúdajúcim vekom potrebuje pokožka výraznejšiu starostlivosť. Na jednej strane sú to ošetrujúce kozmetické prípravky v podobe sér a krémov, popri nich tiež životospráva.

18.09.2014 13:00
zrelá pleť, líčenie, pôvab, žena Foto:
Problém, ktorý prinášajú vrásky, spočíva v tom, že opticky vytvárajú na tvári tiene a pridávajú nám tak vek. Pokiaľ teda vrásky vyplníte a rozjasníte, môžete ich zamaskovať.
debata

A potom je tu dekoratívna časť, líčiť sa po štyridsiatke skrátka už nejde tak, ako ste mohli počas študentských čias.

Najčastejšími problémami, s ktorými bojujú ženy po prekročení štyridsiatky, sú výrazné tmavé kruhy pod očami, začervenaná pokožka, prípadne drobné žilky v okolí nosa a na lícach. Nechýbajú ani pigmentové škvrny od slnka či výraznejšie „vrásky smiechu“ okolo úst. Ako si s nimi poradiť, aby ste vyzerali mladšie a sviežo?

Kruhy pod očami

Veľmi tmavé kruhy pod očami si vyžadujú korektor, ktorý prekryje modrasté a fialové odtiene v pokožke. Ideálne je nájsť si korektor v ružovom alebo broskyňovom tóne, ktorý nanesiete štetcom na oblasť pod okom. Rozjasňovač zvyknú mnohé dámy používať na celú oblasť pod okom, odborníci radia naniesť rozjasňovač o tón svetlejší než je vaša farba pokožky v tenkej línii v oblasti, kde sa stretáva vrchná časť líca so spodným okolím oka. Opticky sa priestor rozjasní a eliminuje tmavé kruhy.
Náš tip: Perleť a rozjasňujúce pigmenty, ale tiež vitamín B3 či kofeín a vyhladzujúce prvky obsahuje očná starostlivosť Vichy Idealia Eyes. Funguje proti tmavým kruhom pod očami a zároveň pôsobí z dlhodobého hľadiska na vylepšenie kvality pokožky očného okolia. Pre okamžitú pomoc je vhodný aj očný korektor Sheer Eye Zone Corrector od Shiseido – spoľahlivo kryje tmavé kruhy, pričom má veľmi ľahkú a jemnú konzistenciu a bráni tak usadzovaniu nánosov prípravku na pokožke.

Pigmentové škrvny a červené žilky

Vhodný je krycí mejkap, ale pre denné líčenie sa ešte viac hodia BB, či prípadne CC-krémy. Ich funkcia zjednotiť vzhľad pokožky pomáha pri prekrytí pigmentových škvŕn či červených žiliek, alebo podráždenej a začervenanej pleti ako takej – krytie je navyše veľmi prirodzené, pokožka nepôsobí ako pod maskou, ale zdravo a vitálne. CC-krémy sľubujú pri pravidelnom používaní aj zlepšenie kvality pleti a jej omladenie. A obsahujú tiež ochranné faktory, ktoré pleť chránia pred slnečným žiarením. V prípade červených žiliek je dobré voliť prípravok krycí prípravok tónovaný dožlta – ten zneguje červené miesta a obnoví prirodzený vzhľad pleti.
Náš tip: Skúste Rosaliac CC Creme od La Roche Posay, ktorý rieši problémy s citlivou a začervenanou pleťou – kryje, neutralizuje začervenanie a upokojuje pokožku.

Vrásky okolo pier

Problém, ktorý prinášajú vrásky, spočíva v tom, že opticky vytvárajú na tvári tiene a pridávajú nám tak vek. Pokiaľ teda vrásky vyplníte a rozjasníte, môžete ich zamaskovať a zároveň si opticky vylepšiť celkový vzhľad. Na vrásky okolo úst, či už vertikálne po bočných stranách, alebo horizontálne nad perou a medzi perou a bradou naneste zosvetľujúci korektor v tužke – siahnite po odtieni svetlejšom o jeden tón ako je váš prirodzený tón pleti. Línie vrások, ktoré korektorom vyznačíte, prstami jemne rozotrite.
Náš tip: Radiance Booster Pen od Dior už z názvu naznačuje, že funguje ako rozjasňovač a zároveň vylepšuje optický dojem pokožky. Nedokonalosti zjemňuje a pokožke dodáva jas. Na výber je v štyroch odtieňoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #triky #líčenie #mladosť #dekoratívna kozmetika #omladnúť

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....