Obrazom: Jeseň hlási retro. Sexi look dotvorí aj umelá kožušina

Vplyv 60-tych rokov, dievčensky roztomilé šaty aj kabátiky či zvodná ženská móda na spôsob femme fatale.

16.09.2014 07:00
debata
Jeseň sa bude niesť v znamení tónov horčicove a... Foto: F&F
F&F - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Jeseň sa bude niesť v znamení tónov horčicove a šafránovej. Ľahké šaty v štýle 60-tych rokov doplnia hrubé pančuchy, predĺžené masívne kardigany či umelé kožuchy.

Ďalším jesenným lookbookom, ktorý naznačuje hlavné trendy a inšpirácie v nasledujúcich mesiacoch, je ten od britskej módnej značky F&F. Prehľad všetkých doterajších lookbookov nájdete tu.

Kľúčové materiály

V jesennej sezóne sa zvykne klásť dôraz na hrubšie a teplejšie materiály. Samozrejme, nechýbajú ani v kolekcii britskej značky, no oveľa výraznejšie je využívanie jemnejších štruktúr a ich vrstvenie. Ľahké zmesové materiály sa kombinujú s úpletmi a umelými kožuchmi. Nechýbajú však ani vlnené kabáty alebo saká, ktoré dopĺňajú klasiku v podobe bavlnených blúzok. Priehľadné materiály v kolekcii tvoria špecifickú časť spoločenskej kolekcie. V jej prípade je materiál bohato zdobený – reliéfne výšivky a zdobenia sú tvorené rozličnými flitrami či korálikmi, ale tiež plisovaním.

Jedným z kľúčových trendov tejto jesene u...
Nielen vo Veľkej Británii, ale takmer na celom...
+9Spoločenská línia značky F&F je postavená na...

Kľúčové farby a vzory

Hovoriť o čiernej farbe hádam ani netreba – nechýba v podobe základných kúskov šatníka, či už je reč o kabátoch, sakách, alebo sukniach a nohaviciach. Zaujímavejšie však sú farebné tóny – medzi nimi je to napríklad horčicová a šafránová, červená, tóny fialovej či staroružovej, sivej a béžovej. Vo vzoroch dostali prím kvetinové motívy – či už sú priam impresionisticky rozpité v látke, alebo výraznejšie, no zároveň temnejšie a dramatickejšie. Neslobodno zabúdať na káro – to si našlo miesto v dámskej aj pánskej sekcii jesenného šatníka. Kombinuje sa s monochromatickými kúskami, alebo graduje spôsobom vrstvenia károvaných vzorov.

Spoločenská línia značky F&F je... Foto: F&F
F&F - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Spoločenská línia značky F&F je postavená na luxusne pôsobiacich kúskoch v čiernej s množstvom detailov v podobe flitrov, výšiviek či korálikov. Nechýbajú však ani potlače - v tomto prípade priam impresionisticky pôsobiace kvetinové motívy.

Kľúčové looky

Šaty na spôsob 60-tych rokov, s dĺžkou do polovičky stehien alebo tesne nad kolená. Nechýba roztomilý vzor – môžu to byť bodky či káro, alebo jemná grafika. Zdobí ich často oválny golierik, naznačené žabó, prípadne gombíkový detail pri krku. Kombinujú sa s kapucňovými kabátmi so zapínaním na olivky, prípadne falošnými kožuchmi áčkového strihu so zvieracím vzorom. Ďalším dôležitým lookom je tiež nohavicový kostým – maskulínny dojem vyvažuje strih, zdôraznenie drieku, ale aj dekolt – a, samozrejme, styling v kombinovaní s lodičkami či opäť umelými kožuchmi. V spoločenskej línii dominujú šaty s dĺžkou tesne pod kolená prípadne do polovice lýtok – kreácie zdobí čipka, pripomínajú luxusné nočné košieľky a kombinujú sa s predĺženými kardiganmi či kabátmi po kolená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lookbook #F&F #inšpirácie #jeseň-zima 2014

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...