Obrazom: Kabáty aj bundy v nádherných farbách, jeseň bude v ich réžii

V prehľade lookbookov na jeseň a zimu 2014 pokračujeme s ďalšími ukážkami z dostupných kolekcií.

10.09.2014 07:00
debata
Kabáty sa hrajú s krásnymi farbami  - napríklad... Foto: Marks & Spencer
Kabáty sa hrajú s krásnymi farbami - napríklad v odtieni nevädzovej modrej. Kabáty sa hrajú s krásnymi farbami - napríklad v odtieni nevädzovej modrej.

Pôvabne ženská, štýlová a luxusná, s dotykom avantgardy, ale aj romantiky – taká je nositeľka jesennej kolekcie známej britskej módnej značky Marks & Spencer podľa záberov z ich aktuálneho lookbooku. Na Pravda.sk vám prinášame ďalšiu ukážku (tu nájdete aj predchádzajúce).

Kľúčové farby a vzory

Sivé tóny a neutrálne farebné plochy tvoria základ pre ďalšiu hru. Pridávajú sa k nim pastely – pre niekoho možno v jesennom a zimnom období nie až také typické, ale o to nápaditejšie a pôvabnejšie. Odtiene belasej, bledej orgovánovej či pudrovej fialovej dostávajú priestor na kabátoch a dodávajú tak zimným outfitom veľmi mäkký a ženský dotyk. Popri týchto farbách však nechýba ani sýta modrá, oranžová, odtiene červenej a, samozrejme čierna. V prípade vzorov možno hovoriť o troch hlavných štýloch – okrem abstrakcie v podobe akoby na plátno štetcom nanášaných farieb nechýbajú kvetinové motívy – sú sýte a dramatické. Geometria na jednotlivých kúskoch topov či šiat, ale aj kabátov prináša novú podobu color-blockingu.

Vlna a pleteniny, ale aj kožušina v jemných...
Brokátový materiál s efektnou potlačou...
+21Brokátový materiál s efektnou potlačou...

Kľúčové materiály

Vlna tvorí základ pre chladné mesiace roka. Kombinuje sa s úpletmi, ale aj kožou a kožušinou. Kým kožené kúsky sú často pravé, kožušina je umelá. Efekt vrstvenia materiálov prináša občas priam dojem folklórnosti. Sú to najmä plédy a kabáty s výraznými goliermi, ktoré neprehliadnuteľne dopĺňajú základy garderóby. V kolekcii však nechýba ani satén či potlačený džerzej, alebo šifón.

Kľúčové looky

Jedným zo základných lookov je ten určený elegantnej mestskej žene, ktorá hľadá vhodnú garderóbu do práce – takú, ktorá uspokojí potrebu trendovosti, túžby po luxuse, ale zároveň komfortnosti. Nohavicové kostýmy sa kombinujú s rovnými kabátmi tesne ku kolenám či do polovice lýtok. Nechýbajú ani kožušinové bundičky. Bohémsky pôsobia modely sák a šiat, ktoré zdobia plédy prepásané tenkými opaskami. Retro nádych prinášajú šaty s potlačou v trojštvrťovou dĺžke, ktoré doplnia kožušinové štóly.

Vrstvenie materiálov, ale aj rozmanitých vzorov... Foto: Marks & Spencer
Marks & Spencer - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Vrstvenie materiálov, ale aj rozmanitých vzorov je jedným z trendov, ktorý na jeseň a zimu 2014 odporúča známa britská odevná značka. Jednotlivé kúsky v jej kolekcii spoločne korešpondujú, majú funkčnú stránku, lebo udržiavajú v teple, no zároveň vyzerajú šik a vkusne.

Kľúčové kúsky

V minulosti sa jedným z hitov britskej značky stal kabát v odtieni modrej pastelovej a túto sezónu to určite budú opäť práve kabáty, ktoré tvoria dominantu kolekcie. Ich strih, prepracovanie a farebnosť z nich robia štýlové kúsky, ktoré sa budú skvelo vynímať v nevrúcnom jesennom počasí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trend #lookbook #Marks & Spencer #jeseň-zima 2014

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...