Textúry, kamienky či 3D dizajn - to sú nové trendy v zdobení nechtov

Náramky s hrotmi už sú pasé, rovnako ako visiace náušnice s množstvom "cingrlátiek". Teraz sa všetko točí okolo nechtov, napísala agentúra AP.

25.08.2014 17:00
debata
Jedným z trendov jesene budú aj laky s gélovým... Foto: Sally Hansen
Jedným z trendov jesene budú aj laky s gélovým efektom. Jedným z trendov jesene budú aj laky s gélovým efektom.

Štrasové kamienky, textúry aj rad nových ponúk od najzvučnejších mien módneho sveta znamenajú revolúciu v zdobení špičiek našich prstov, povedala Kahlana Barfieldová, redaktorka časopisu InStyle.

„Objavuje sa nesmierna kopa nechtových umelcov a nechtových umeleckých salónov vo všetkých kútoch krajiny,“ dodala. „Nechty sú teraz rovnakým doplnkom, ako šperky – len dostupnejším,“ dodala.

Speváčka Rihanna so špicatými nechtami, ktoré...
Jedným z trendov jesene v úprave nechtov je aj...
+3Mandľové nechty sú dlhé a umožňujú veľký...

Koľko teda táto nová móda stojí? Podľa Barfieldovej by malo stačiť 30 až 35 dolárov (asi 22 až 26 eur). Ale ozdôbky, ošetrenie a predĺženie nechtov môžu cenu vyhnať až na 250 dolárov (zhruba 190 eur).

A tu sú niektoré z najnovších nechtových trendov:

Noví návrhári

Zamilovali ste sa do topánočiek Christiana Louboutina s červenou podrážkou? Tento obuvnícky návrhár dúfa, že jeho módou posadnuté fanúšičky sa rovnako tak zamilujú do jeho prvého výletu na pole skrášľovacích prostriedkov – exkluzívneho, luxusného laku na nechty, ktorý uviedol na trh tento mesiac.

Lak Rouge Louboutin s pigmentom, ktorý sa ľahko odstraňuje, sa ukrýva v špicatej fľaštičke v tvare najvyššieho podpätku, aký Louboutin kedy vytvoril – Ballerina Ultima. V pláne je 30 ďalších farebných odtieňov. Jeden lak vyjde zhruba na 50 dolárov.

Louboutin pritom nie je jediný návrhár, ktorý sa na rozrastajúci nechtový trh vydáva (laky na nechty má aj Marc Jacobs, Giorgio Armani či značka Burberry) – ale Louboutin je momentálne asi najdrahší. „Existuje veľa žien, ktoré milujú Louboutinove ​​topánky, ale nemôžu si ich dovoliť. A týmto spôsobom im dal k dispozícii aspoň kúsok svojej značky,“ uviedla Barfieldová. „Tá fľaša je ako kúsok umenia.“

Každý necht má dve strany…

Ciara, Beyoncé aj Adele už objavili aj spodnú stranu svojich dlhých nechtov – a nenechali ju ležať ladom. „Je to, ako keď na vás vykukne niečo nečakané. Nechty v tvare mandle sú teraz naozaj dlhé, a preto ponúkajú veľa spodnej strany na zdobenie,“ povedala Barfieldová.

Speváčka Rihanna so špicatými nechtami, ktoré... Foto: SITA/AP, Brad Barket
laky na nechty - trend - jeseň 2014 Speváčka Rihanna so špicatými nechtami, ktoré sú podľa mnohých odborníkov hitov nasledujúceho obdobia.

„To je nový aspekt nechtového umenia, z ktorého sa stal významný trend. Navyše si to môžete urobiť aj samy doma, nemusíte ísť do salónu.“ Stačí si lepidlom pripevniť na spodnú stranu nechtu malý ozdobný kamienok alebo perličku, prípadne ju namaľovať farbami ladiacimi s vrchnou stranou.

Ihlové nechty

Či už sú predĺžené, gélové alebo prirodzené – v móde sú ostré špičky. „Má ich Rihanna, Fergie, ale nepohrdla nimi ani taká distingvovaná dáma ako Adele či herečka Diane Kruger. Podobne "vybrúsené“ nechty vidieť v uliciach aj na stránkach časopisov čoraz častejšie. „Špičky ale musia byť zabrúsené tak, aby ste si neublížili,“ upozornila Barfieldová. „Nie sú nebezpečné.“ Tento trend sa začal objavovať na červených kobercoch asi pred rokom a zatiaľ stále silnie.

Gély

Dlhý čas vládli v nechtových úpravách skôr prirodzené nechty, ale umelé nechty ustupovali do úzadia. Podľa odborníčky sa však opäť vracajú. Gélové nechty sú podľa Barfieldovej skvelou možnosťou pre tých, ktorí nechcú chodiť každý týždeň na manikúru. Ale odstraňovanie môže nechty poškodiť. Nechtové firmy preto teraz vyrábajú laky s gélovým efektom v celej škále cenových skupín, ktoré ponúkajú týždeň aj viac parády bez nepríjemných následkov. Odstrániť sa dajú bežným odlakovačom, dodala Barfieldová.

debata chyba
Viac na túto tému: #3D #trend #nechty #kamienky #úprava nechtov #ostré špičky

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...