Bez trička to skrátka nejde! Máme 30 variácií na základ každého šatníka

Tričko - taká obyčajná súčasť garderóby. Hovoríte si, že na nej nezáleží? Ale to sa mýlite. So správnym tričkom totiž dokážete hotové čary v prípade každodenného stylingu.

21.08.2014 07:00
debata
Dokážete si predstaviť, že by vášmu šatníku... Foto: Mango
tričká - trend Dokážete si predstaviť, že by vášmu šatníku chýbali tričká? Tvoria jeden z pilierov každodennej garderóby.

Základom sú úplne jednoduché bavlnené tričká, označované najčastejšie slovíčkom „basic“. Klasický materiál ako bavlna, prípadne ľan sú príjemné pre telo a komfortné, záleží len na vás, či si zvolíte voľnejšie kúsky alebo modely na telo. S jednoduchými farebnými variáciami basicových tričiek však dokážete vytvoriť ležérnu a štýlovú garderóbe. Môžete ho pokojne mixovať aj so sakom, či napríklad ako podklad pod šaty na tenkých ramienkach, ktoré si chcete obliecť na jeseň.

Popri jednoduchej klasike sa však v obchodoch nájdu aj tisíce variácií na rozličné vzory, farby či motívy. Jedným z najobľúbenejších sú prúžky. Či už ide o námornícku klasiku v bielomodrej kombinácii, prípadne červenú s modrou, pruhy na tričku budú v kurze vždy a dokážete ich kombinovať s denimom, ale tiež elegantnejšími nohavicami či sukňami.

Pre dámy, ktoré sa obávajú toho, že tričká predsa len vyzerajú priležérne na ich pracovný dress-code, tiež existuje riešenie. Čoraz častejšie sa totiž aj do tričkových trendov prepracúvajú prvky luxusu – najčastejšie sú prítomné v podobe výšiviek, flitrov, našívaných kamienkov či krištáľov – vo vzoroch či lemoch okolo krku a v oblasti dekoltu. Ak si podobný model oblečiete ku kostýmu, nešliapnete vedľa – verte nám.

A potom sú tu, samozrejme, tričká ako ich poznáte z ulice – často inšpirované rockovou hudbou, koncertmi a predovšetkým voľnosťou a komfortom. Takých nikdy nie je dosť – pretože ich dokážete využiť na desiatky spôsobov. Skúste si vybrať z našich tipov.

zväčšiť V žiadnom šatníku by nemalo chýbať obyčajné... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tričko - základ garderóby - aké si vybrať V žiadnom šatníku by nemalo chýbať obyčajné bavlnené, prípadne ľanové tričko. Ležérny štýl, základná farebnosť, prípadne farebné variácie a dokážete tak vytvoriť niekoľko typov garderóby.
zväčšiť Prúžky a kvetiny patria v ženskej garderóbe... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tričko - základ garderóby - aké si vybrať Prúžky a kvetiny patria v ženskej garderóbe medzi najobľúbenejšie vzory. Nájdete ich aj na klasických tričkách.
zväčšiť Potlače rozličných motívov, farebných... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tričko - základ garderóby - aké si vybrať Potlače rozličných motívov, farebných kombinácií a štýlov - či už abstrakcia, alebo animácia - tričká s nimi dokážu zaujať. Je dobré kombinovať ich s monochromatickým zvyškom.
zväčšiť Elegantnejšou, prípadne luxusnejšou verziou... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tričko - základ garderóby - aké si vybrať Elegantnejšou, prípadne luxusnejšou verziou klasických tričiek sú kúsky zdobené flitrami, kamienkami či perličkami. Často sú aplikované v podobe vzorov, alebo obrazcov a dobre sa kombinujú s denimom, ale aj elegantnými nohavicami a sakom.
zväčšiť Rockové potlače, uvoľnený štýl, často akoby... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
tričko - základ garderóby - aké si vybrať Rockové potlače, uvoľnený štýl, často akoby obnosené dezény a fanúšikovské prvky hudobných tričiek svedčia mladším ročníkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzory #garderóba #trend #farby #tričko #základ šatníka #basic #zdobené

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...