Oslava módy sa blíži: Fashion Live! prinesie veteránov aj mladé talenty!

Bezmála tridsať módnych kolekcií, tvorba renomovaných a etablovaných dizajnérov, ale aj mladých talentov - to všetko v trojdňovom maratóne ponúkne akcia Fashion Live 2014!. Jej organizátori v pondelok predstavili kompletný zoznam návrhárov a časť programu.

19.08.2014 11:00
debata
Na mólo akcie Fashion Live! 2014 sa po účasti... Foto: Fashion Live!
Petra Poórová - Fashion Live! Black Stage 2013. Na mólo akcie Fashion Live! 2014 sa po účasti na nultom ročníku vráti aj dizajnérka Petra Poórová.

Už v stredu 15. októbra odštartuje v priestoroch Starej tržnice módny sviatok a prvý ročník akcie Fashion Live!. „Návštevníkom Starej tržnice ponúkneme nové kolekcie mnohých známych slovenských tvorcov. Nebudú chýbať mená ako Boris Hanečka, Marcel Holubec, Lenka Sršňová, Petra Poórová či Veronika Hložníková a mnohí ďalší,“ uviedla na pondelňajšej tlačovej konferencii Olo Křížová z OZ MÓLO, ktorá akciu kreatívne vedie.

Dizajnérka Veronika Hložníková bude mať na podujatí premiéru. Ako sama uviedla, už sa na to veľmi teší. „Na kolekcii pracujeme už dva mesiace, takže by nemal byť problém stihnúť všetko načas,“ poznamenala v pondelok. Doplnila tiež, že návštevníci sa môžu tešiť na kolekciu inšpirovanú pánskou módou. „Najmä smokingami a vysokou večernou módou pre pánov, ale samozrejme, v ženskom ponímaní,“ podčiarkla.

Aj Jana Gavalcová sa objaví na podujatí, ktorého nultý ročník minulú jeseň nasadil vysoko latku podobne zameraným akciám v Bratislave. „Vychádzam z mojej predchádzajúcej tvorby a kolekcia bude nadväzovať na národné kostýmy, ktoré som kedysi pripravovala pre súťaž Miss Universe,“ uviedla Gavalcová. Podľa nej na Slovensku takmer zanikla modrotlač, ktorá sa kedysi hojne využívala v odevnej tvorbe a ona by ju rada vrátila do pozornosti verejnosti aj ďalších tvorcov.

Program októbrového podujatia bude mimoriadne bohatý a okrem známych domácich dizajnérskych mien dostanú priestor aj tvorcovia z krajín V4 (v jednom sústredenom bloku) či dizajnéri v zoskupení Sci-fi Safari. Chýbať nebudú ani mladé talenty a študenti z Odevného ateliéru v Zlíne, ktorý vedie slovenská návrhárka a pedagogička Mária Štraneková a tiež mladí dizajnéri z Ateliéru 343 na VŠVU v Bratislave. Súčasťou trojdňového maratónu budú tiež módne prezentácie komerčných značiek.

Trochu netradične sa módne podujatie bude v priestoroch Starej tržnice odohrávať v priebehu pracovného týždňa a prvé prehliadky sa začnú už o tretej hodine popoludní. Olo Křížová si však myslí, že si svojho návštevníka a fanúšika nájdu. Zástupcovia organizátorov majú tiež v pláne osloviť študentov umeleckých škôl či rozličné umelecké krúžky, aby si prišli pozrieť tvorbu nových talentov. Vstup bude rovnako ako minulý rok voľný. Organizátori očakávajú, že najväčší záujem vyvolajú večerné prehliadky a podľa toho koncipovali aj program, keď zhruba od siedmej hodiny večernej dostanú návštevníci porciu toho „naj“ z domácej scény.

Avizovaný program Fashion Live 2014! (organizátori si vyhradzujú právo na zmeny)

Streda – 15. októbra 2014

15.30 – Sci-fi Safari (Lenka Mlynarčíková, Markéta Martišková, Anna Marešková, Adam Ptáček, Kristina Synek)
17.00 – Marella
18.00 – M.Ona
19.00 – Veronika Hložníková
20.00 – Jana Gavalcová
21.00 – Lenka Sršňová
22.00 – Marcel Holubec W.

Štvrtok – 16. októbra 2014

15.00 – Signal Fresh Fashion Contest
16.00 – UTB Zlín
17.00 – La Femme
18.00 – Ľubica Poncik
19.00 – Veronika Lokajíčková
20.00 – Jana Kuzmová
21.00 – Petra Poórová
22.00 – Boris Hanečka

Piatok – 17. októbra 2014

15.00 – Ateliér 343 na VŠVU
16.00 – Pavel Berky
17.00 – Alizé
18.00 – We are not sisters
19.00 – Izabela Komjati
20.00 – Martin Hrča
21.00 – V4 (Zuzana Kubíčková, Maldoror – Grzegorz Matlag, Andrea Pojezdálová, Dori Tomcsányi)
22.00 – Impéria Design a vyhlásenie cien EVA Fashion Awards

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Hanečka #Fashion Live! #Marcel Holubec #Lenka Sršňová #Veronika Hložníková

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....