Päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť celú jeseň!

Aj vy sa prežehnávate pri spomenutí slova jeseň a najradšej by ste boli, keby letné mesiace trvali aspoň polroka.

14.08.2014 07:00
debata
Biele sako bude neoddeliteľnou súčasťou jesene.... Foto: Sisley
Biele sako bude neoddeliteľnou súčasťou jesene. Môžete si zadovážiť nové, alebo si nechať to z leta. Biele sako bude neoddeliteľnou súčasťou jesene. Môžete si zadovážiť nové, alebo si nechať to z leta.

Lenže príchod školského roka, jesene a chladnejších dní sa stáva neodvratný každým novým dňom. Nebojte sa, nechceme vás plašiť, ešte si nejaký čas ponosíte svoje obľúbené kúsky. A dobrá správa znie, že niektoré z nich môžete pokojne nosiť aj počas celej jesene. A ktoré teda?

Biele sako

Trend bieleho saka či blejzra patril v uplynulých mesiacoch medzi kľúčové. Minimalizmus a čistota, ktorú tieto kúsky so sebou prinášajú, sa dali zužitkovať pri kombinovaní s kvetinovými vzormi, denimom, ale tiež ako osvieženie temnejších kúskov odevu v kobaltovej, sivej či čiernej. Bielym sakom nič nepokazíte ani v septembri či októbri. Kombinovanie s denimom zostáva, minisukne môžete vymeniť za midi dĺžku, prípadne staviť na eleganciu v podobe bielej kombinácie s nohavicami. Ideálne na kombinovanie budú farebné, no sýtejšie tóny ako napríklad vínová, fialová, tehlová či horčicová. Inšpirujte sa bielym lookom aj tu.

Biele sako bude aj v jesenných dňoch veľmi... Foto: Mango
päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť aj na jeseň Biele sako bude aj v jesenných dňoch veľmi trendovým kúskom - model na snímke Mango.

Sukňa v midi dĺžke

Už spomenutá sukňa v midi dĺžke bola jedným z jarno-letných trendov, ale pravdupovediac tento typ a dĺžku využijete počas celého roka. Na jeseň k nej pridajte telové pančuchy a kabátik, prípadne ju môžete kombinovať s košeľovými blúzkami a svetrami, alebo v ležérnejšom duchu so športovými mikinami. Na nohy pohodlné mokasínky, prípadne oxfordky a budete šik ako máloktorá dáma v okolí.

Midi dĺžka na sukniach bude populárna aj na... Foto: Marella
päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť aj na jeseň Midi dĺžka na sukniach bude populárna aj na jeseň - model sukne Marella.

Šortky

Hoci mnohí považujú túto súčasť šatníka za vyslovene letný kúsok, módni odborníci a štylisti ukazujú, že sa dá využiť naozaj takmer dvanásť mesiacov v roku. Šortky kombinované s kratším kabátikom či sakom môžu byť variáciou elegantného outfitu. Samozrejme, chladnejšie mesiace si žiadajú aj pančuchy. Ideálne budú matné a hustejšie tkané modely. Opäť sa k slovu dostávajú mikiny (viac tu). Športové kúsky spoločne s denimovými šortkami dokážu vytvoriť veľmi ležérny a komfortný look. S pridaním lodičiek a menšej kabelky cez plece je to veľmi trendová variácia jesene.

Šortky nemusíte odkladať do skrine. V správnej... Foto: Gant
päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť aj na jeseň Šortky nemusíte odkladať do skrine. V správnej kombinácii v nich vydržíte až do zimy. Model na snímke - Gant.

„Boyfriend“ džínsy

Čoraz populárnejší typ denimových nohavíc, ktoré už z názvu evokujú kúsok, ktorý ste si požičali od svojej drsnejšej polovičky. Žiadne elastické obtiahnuté nohavice, ale voľné, komfortné džínsy, často vyšúchané, prípadne trendovo dotrhané budú v kurze aj na jeseň. Kým v lete ich doplníte tričkom a sandálkami, od septembra môžete vyskúšať napríklad kožené nazúvacie tenisky, prípadne členkové topánky na hrubšom podpätku. K boyfriend džínsom sa hodia aj trenčkoty či vlnené svetre masívnejších tvarov.

Takzvané boyfriend džínsy zostávajú stále v... Foto: H&M
päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť aj na jeseň Takzvané boyfriend džínsy zostávajú stále v kurze - na snímke model H&M.

Maxišaty

Ľahké maxišaty po zem sú doménou leta, prechádzok rozpálenými uličkami či po pláži. Ale využiť sa určite dajú aj počas jesene (viac tipov si pozrite tu). Látka je síce tenká, ale v takom prípade prichádza na rad vrstvenie. Pod maxišaty môžete pridať dlhšiu spodničku, alebo elastickú tubu pod zadok. Jeseň praje aj kombinovaniu s dlhšími kardiganmi či prípadne masívnymi svetrami na gombíky alebo pracky.

Maxišaty počas jesene nemusíte odkladat do... Foto: Sisley
päť kúskov letnej garderóby, ktoré môžete nosiť aj na jeseň Maxišaty počas jesene nemusíte odkladat do skrine - letné vrstvite, prípadne si zadovážte takýto jesennejší model - na snímke šaty Sisley.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #jeseň #pekná jeseň #garderóba #šortky #denim #biele sako

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...