Oblečte sa na festival: Máme pre vás horúcu aj chladnú alternatívu!

Hoci festivalová sezóna odštartovala už pred pár týždňami, za jej skutočný začiatok sa na Slovensku počíta trenčianska Pohoda. Chystáte sa aj vy? A už ste vybavená?

09.07.2014 11:00
debata
zväčšiť Festival v horúcom počasí musí byť príjemný.... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
festival - ako sa obliecť - teplo Festival v horúcom počasí musí byť príjemný. Zvládnete to s výberom niekoľkých základných kusov garderóby.

Odev na festival by mal spĺňať niekoľko základných požiadaviek. Samozrejme, mnohým nám záleží na tom, aby garderóba vyzerala štýlovo. Zároveň sa však chceme cítiť čo najpohodlnejšie, aby sme zvládli časté korzovanie po veľkom areáli a časté horúčavy. V takom prípade sa ako ideálna kombinácia javí top nad pupok a šortky. Či už bavlnené alebo denimové, hoci odporúčame radšej pevnejšiu štruktúru látky – pri posedávaní na zemi ju vždy oceníte viac.

Pokiaľ je teplo, ideálnou obuvou sú sandále. Žabky asi vynosíte tiež, ale predsa len o kúsok pevnejšia obuv bude funkčnejšia. Dôležitá je tiež kabelka, prípadne taška cez plece, v ktorej si nosíte najnutnejšie veci. Pokrývka hlavy by aj kvôli celodennému pobytu na slnku chýbať tiež nemala. Štýlové sú najmä rozličné fedory a slamené klobúky, posledné roky tiež čelenky so šiltami.

zväčšiť V prípade chladnejšieho počasia by ste si na... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
festival - ako sa obliecť - zima V prípade chladnejšieho počasia by ste si na hudobný festival mali vziať funkčné kúsky, ktoré zahrejú a ochránia pred dažďom.

V prípade chladnejšieho počasia je vhodné byť vybavená aj nejakou bundou proti chladu. Ak je nepremokavá, o to lepšie. Dlhé džínsy určite neoľutujete. A to dokonca ani počas horúcej noci, tá sa totiž nad ránom mení na poriadne chladnú. Pokiaľ sa chystáte na festival, kde hlásia daždivé počasie, vhodné sú aj gumáky. V prípade chladnejšieho, no suchého podnebia si vystačíte aj s teniskami z brúsenej kože.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #festival #teplo #ako sa obliecť #garderóba #zima

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...