Toto sú štyri najčastejšie chyby v líčení, ktoré vás robia staršou

Líčenie väčšina žien používa ako prostriedok na skrášlenie. Aspoň si to myslia. Ale čo ak výsledok vôbec nie je taký lichotivý, ako by ste očakávali?

03.07.2014 16:00
líčenie - chyby v líčení Foto: ,
Časom začne silná čierna linka a tmavé líčenie pridávať roky.
debata

Vedzte dobre, milé dámy, že líčenie tak, ako môže pomôcť, dokáže vašej tvári aj ublížiť. Pridá roky, neprirodzený vzhľad, opticky môže uškodiť. Ak sa tomu chcete vyhnúť, mali by ste si uvedomiť, že nie každý krok v líčení zabezpečí pozitívny výsledok a, naopak, absencia niektorých zase na tvári skutočne bude chýbať.

Na čo si teda dať pozor?

1. Nevynechávajte podkladový krém
Či už ide o hydratačnú bázu, krém na zmiešanú pleť, prípravok proti vráskam, vyplňovač drobných vrások – ak ich používate v deň, keď sa nelíčite, prečo by ste to nerobili aj vtedy, keď áno? Pokožku je dôležité udržiavať napnutú a sviežu a podkladové bázy sa o to postarajú.

2. Hrubá linka pridá roky
Čierna linka okolo oka môže vyzerať sexi a zvodne, ale určite nie večne. Faktom je, že časom začne silná čierna linka pridávať roky. Riešenie je jednoduché, buď linku zjemnite, rámujte oko len z jednej strany, prípadne voľte jemnejší odtieň než je ťažká čierna – hnedá spraví oku lepšiu službu.

3. Lesk nie je vždy liek na vrásky
Rozjasňujúce a lesklé čiastočky v dekoratívnej kozmetike používa mnoho žien kvôli tomu, aby opticky oklamali vek. Hovorí sa, že lesklé a rozjasnené partie vyzerajú mladšie. Ale nemusí to platiť vždy. Ak podobné líčidlá nanesiete do oblasti, kde sa vám už tvoria vrásky (okolo pier, viečka), pritiahnete na ne pozornosť.

4. Tmavé rúže, malé pery?
Vínovočervený alebo tmavočučoriedkový rúž vyzerá možno zvodne na mladých dámach, ale čím ste staršia, tým sa tmavší odtieň môže ľahšie stať vaším nepriateľom. Pery totiž strácajú vekom elasticitu a plnosť, pôsobia menšie a tmavý tón ich ešte opticky zmenší.

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #líčenie #oči #chyby #mejkap #pery #úzke pery

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...