Slovenská móda opäť mieri do ulíc. Dizajnéri ponúknu tvorbu aj na predaj

Už tretí ročník podujatia o móde s názvom Are You Ready? For Fashion sa uskutoční budúci týždeň. Štartuje v stredu 30 apríla a potrvá až do nedele.

24.04.2014 15:25
Fashion Marš!, Milena Minichová Foto:
Záber z minuloročnej aktivity pod názvom Fashion Marš! - módneho pochodu, na ktorom sa zúčastnila aj herečka Milena Minichová (v strede).
debata

Súčasťou podujatia, ktoré organizuje Slovak Fashion Council (SFC), bude aj tento rok konferencia o móde, prehliadka Fashion marš! a dizajnérske showroomy.

Práve módna konferencia – s podtitulom Identita módnej značky: Značky, ktoré (sa) predávajú – bude úvodnou aktivitou päťdňového módneho maratónu. Záujemcovia sa na nej budú môcť zúčastniť v stredu 30. apríla od 9:00 v Design factory. Lákadlom je najmä Angličanka Hannah Middleton, ktorá má bohaté skúsenosti na pozícii nákupkyne módnych značiek a kolekcií, pridá sa k nej Zuzana Bobiková z SFC, Katarina Kral a Zuzana Šidlíková. Posledná menovaná na konferencii predstaví a pokrstí svoju novú knihu Textilná tvorba a dizajn v 20. a 21. storočí. Súčasťou konferencie budú aj päťminútové prezentácie ôsmich dizajnérov a značiek zo Slovenska, Česka a Maďarska, ktorým následne Middleton povie svoj názor a odporučí ďalšie smerovanie.

Prvého mája sa uskutoční najdlhšia módna prehliadka v uliciach historického centra Bratislavy, ktorú spolu s SFC organizuje občianske združenie Denamit. Na Fashion marš! sa predstaví viac ako 50 modeliek, modelov a známych osobností ako napríklad Zdenka Predná, Braňo Deák, Kristína Svarinská, Tamara Heribanová či Miriam Šmahel-Kalisová, ktoré predvedú kolekcie šiestich dizajnérov.

„Chceme tak odstrániť bariéru a dištanc od módy, ako sa to deje na uzavretých módnych prehliadkach. Slovenská móda patrí čo najbližšie k jej zákazníkovi a potenciálnemu nositeľovi,“ vyhlásila Michaela Bednárová z OZ Denamit. Fashion marš! sa skončí v Kontakte na Ventúrskej ulici, kde sa následne bude konať Slovak fashion dress code afterparty.

Hneď po ukončení Fashion marš! sa začnú v Kontakte Dizajnérske showroomy, ktoré potrvajú až do 4. mája. Tam bude viac ako 25 slovenských, čes­kých, rakúskych a maďarských dizajnérov a značiek prezentovať svoje kolekcie, odevy a doplnky, ktoré si budú môcť záujemcovia priamo kúpiť. Súčasťou showroomov bude sobotná akcia Late Night Shopping, kde stylisti predvedú, ako sa dajú dizajnérske odevy nosiť na rôzne príležitosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Fashion Marš #Are you ready? for Fashion #showroom #Slovak Fashion Council

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...