Ako sa správne líčiť, ak nosíte okuliare? Radí odborníčka

Bez bežného denného líčenia nevyjde z domu väčšina žien. Mnohé z nich sú však zároveň nositeľkami dioptrických okuliarov a zabúdajú, že očný mejkap pod nimi vyzerá inak ako bez nich.

24.04.2014 13:40
Líčenie očí, ak nosíte dioptrické okuliare, by... Foto:
Líčenie očí, ak nosíte dioptrické okuliare, by malo prispôsobené.
debata

V novej knihe Everything Eyes, ktorej autorkou je Bobbi Brown – zakladateľka rovnomennej kozmetickej značky, je pasáž venovaná práve líčeniu oči v prípade nosenia okuliarov. Podľa odborníčky, ktorú cituje aj britský Daily Mail, je veľmi dôležité voliť správne líčidlá, aby oči pod sklami, ktoré často zväčšujú alebo zmenšujú, vyzerali pôvabne. Ako na to?

1. Očné okolie

Práve toto je oblasť, ktorú sklo okuliarov približuje. Ak máte vačky, alebo tmavé kruhy, okuliare vám dobrú službu neurobia. Brown radí vyberať si korektory a rozjasňovače s marhuľovým základom. Neutralizujú sivú alebo modrú farbu v tmavých fľakoch a rozjasnia oblasť bez toho, aby vyzerali príliš svetlo.

2. Očné viečka

Ideálne je ponechávať oblasť viečka v neutrálnom tóne. Vhodné sú telové farby, béžová, svetlohnedá, karamelová alebo biela káva. Využívajte viac matné tiene. V prípade očnej linky je nutná precízna práca s tužkou a jej dokonalé vedenie. Oči nerámujte z oboch strán, využívajte linku na hornom viečku. Výraznejšia by mala byť v strede oka a smerom von. Smerom do vnútorného kútika je dobré využívať svetlejšiu alebo metalickú linku, ktorá oko otvorí.

3. Mihalnice

O tie sa môžete starať úplne normálne. Väčšina skiel okuliarov sa ich nedotýka (teda pokiaľ nemáte umelé päťcentimetrové trsy). Ošetrite riasy klieštikmi, jemne ich vytočte a použite maskaru.

4. Obočie

Pri nosení okuliarov je vždy aspoň horná časť obočia viditeľná mimo rámu. Obočie by malo byť teda upravené, radšej hustejšie, upravené napríklad do rovnejšej línie. Nebojte sa pridať mu trošku farby – ceruzky na obočie sú dostupné vo všemožných odtieňoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #okuliare #líčenie #oči #úprava #obočie

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...