Korektúra?! Boj proti vráskam či akné ponúka pleti aj ďalšie bonusy

Ten výraz ste už možno počuli aj vy. Korekčný krém. Čo to vlastne znamená?

22.04.2014 07:00
pleť - pokožka - prešľapy - problémy s pleťou Foto:
Korekčné krémy pôsobia proti viacerým negatívam našej pokožky tváre.
debata

Je to vari nový zázrak starostlivosti o pleť? Alebo len nový, marketingový názov pre výrobky, ktoré majú osloviť čo najširšiu skupinu krásychtivých zákazníčok?

Nuž, určite nebudeme ďaleko od pravdy, ak pri niektorých prípravkoch odkývame aj možnosť číslo 2 – faktom však je, že pointa korekčných krémov spočíva v tom, že pleť naozaj zlepšujú, odtsraňujú jej nedostatky, znaky únavy, prejavy akné či starnutia.

Korekcia je v tomto prípade výraz pre akýsi komplexný proces, ktorý by mal v pleti nastať. Jednotlivé prípravky teda v sebe zlučujú niekoľko vlastností a cielia sa na viacero problémov, ktoré doposiaľ boli riešené sólovo. A každý so špecifickým prípravkom.

Napríklad na redukciu vrások ste boli zvyknutá používať jeden krém či sérum, ten však často neriešil ďalšie problémy – napríklad široké póry, zašednutú pleť, alebo suché fľaky.

Korekčné krémy stavajú na svojej funkcii pokrývať a riešiť viacero problémov naraz. Často sa označujú za multifunkčné – práve preto, že dokážu v pleti reagovať na niekoľko problematických momentov.

Aj v prípade „multi“ korekčných krémov a sér však platí určitý spôsob kategorizácie. Ak by sme ich mohli veľmi jednoducho rozdeliť na základné skupiny, patria medzi ne korekčné krémy určené na pleť aknóznu a citlivú, potom sú to korekčné prípravky na starnúcu pleť a proti vráskam a nechýbajú ani korekčné tónovacie krémy (na trhu sa objavujú najmä ako CC krémy), ktoré okrem vyrovnania farebného tónu pleti zabezpečujú aj hydratáciu, rozjasnenie, pomáhajú proti upchatým pórom, začervenanej pleti či prejavom akné.

Skúsenosti žien s týmito prípravkami sú rôzne. Prevažujú však pozitívne ohlasy a mnoho dám oceňuje predovšetkým fakt, že v jednom kréme dostávajú viacero „riešení“. Tým pádom je využívanie korekčných krémov aj ekonomicky účinnejšie.

Výber z bohatého spektra korekčných krémov a sér na trhu (zoradené v cenovej dostupnosti):

  • Oriflame Pure Skin Hide & Treat je korekčný a ošetrujúci krém, ktorý prekrýva vyrážky, pôsobí proti upchatým pórom a zároveň by ich mal čistiť. (Cena na objednanie: 2,99 eur)
  • Bioderma Sébium Pore Refiner je korekčný prípravok pre plewť s rozšírenými pórmi. Zlepšuje vzhľad pokožky, štruktúru robí jemnejšou, hladšou a jasnejšou, póry sa stiahnu a sú menej viditeľné. (Cena od 12,99 eur)
  • La Roche Posay Effaclar Duo + je vylepšenou verziou pôvodného prípravku Effacler Duo. Je korekčným krémom určeným pre aknóznu pleť. Bojuje proti šíreniu baktérií, ktoré upchaňávajú póry a podporujú vznik akné. Má upokojujúce účinky a obmedzuje začervenanie. (Cena od 14 eur)
  • Avon ANew Pro Clinical je kúra na korekciu vrások, ktorej hlavnou funkciou je práve pôsobenie proti vráskam a ich vyhladenie, štruktúru pleti tiež zlepšuje a vyhladzuje. (Cena v objednávke: vzhľadom na akciu v katalógu)
  • Eucerin Volume Filler – je ľahký hydratačný gél určený na aknóznu pleť.Reguluje tvorbu mazu a odstraňuje nedostatky, pokožku zároveň hydratuje a vyhladzuje. (Cena od 20,99 eur)
  • Vichy Liftactiv Advanced Filler je korektívna starostlivosť proti vráskam, ktorá vďaka doposiaľ navyššej koncetrácii retinolu v prípravku Vichy (O,2 %), pôsobí na horizontálne aj vertikálne vrásky. Pleť vyplní a hydratuje. Je však nutné kombinovať ho aj s krémom s ochranným faktorom a nevystavovať sa v ňom nadmernému slnečnému žiareniu. (Cena od 27,99 eur)
  • Avéne Ystheal creme – je krém proti vráskam, ktorý funguje ako korekčný krém a neúčinkuje len pri vyhladení vrások, ale aj rozjasnení pokožky, vylepšovaní jej celkovej štruktúry. Je vhodný aj na veľmi citlivú pleť a pleť po kozmetickom zákroku. (Cena od 29,99 eur)
  • Clinique Repairwear Laser Focus je očný korekčný krém proti vráskam, ale zároveň účinne pôsobiaci aj proti tmavým kruhom pod očami, prejavmi únavy a zašednutej pokožke okolo očí. (Cena na objednávku od: 38 eur)
  • Aveda Enbrightenment™ brightening correcting creme je prípravok, ktorý pôsobí proti nedokonalostiam pleti a cieli sa na tmavé a zanesené póry. Má rozjasňujúce a bieliace účinky a v pleti tak pôsobí práve proti čiernym bodkám a nedokonalostiam. Nechýba mu hydratačná funkcia a vyrovnáva farebný tón pleti (Cena na webe: od 58 dolárov)
  • Shiseido IBUKI očný korekčný krém pôsobí proti prejavom únavy a predčasného starnutia. Dokáže pleť okolo očí rozjasniť podobným spôsobom ako korektor a necháva ju hladkú a jemnú. (cena na webe: od 48 eur)
  • Clarins Vital Light Dark Spot – korekčné pleťové sérum pre ženy po 50-ke. Minimalizuje pigmentové škvrny, obnovuje pevnosť a jas pokožky. Obnovuje zjednotený tón pleti a jej mladistvý vzhľad. (Cena cez internetový obchod: od 60 eur)
  • Lancome Visionnaire Advanced Multi-Correcting Cream je novinkou v známej línii prípravkov francúzskej značky. Obsahuje molekulu LR2412, ktorá pôsobí proti starnutiu pleti, zároveň pôsobí na štruktúru pleti, zjemňuje ju a vyhladzuje. Vyrovnáva farebný tón a tiež kvalitne hydratuje. (Odporúčaná cena od: 70 eur)
  • Dior Capture XP očný korekčný krém pôsobí primárne na vyhladenie vrások a rozjasnenie pleti očného okolia. Zároveň'však funguje hydratačne, vylepšuje štruktúru pleti na dotyk aj na pohľad. (Cena od 70 eur)
  • Giorgio Armani Regenessence 3.R Rejuvenating Cream je korekčný omladzujúci krém, ktorý pôsobí proti vráskam, pleť rozjasňuje, dodáva jej zamatovú štruktúru a zaistí zároveň hydratáciu pokožky (Cena od: 73 eur)
  • Matis Paris Réponse Corrective je korekčné omladzujúce sérum, ktoré redukuje mimické vrásky. Štruktúru pleti dlhodobo vyhladzuje a zvláčňuje vďaka kombinácii aminokyselín BCL. Dodáva pleti mladistvý jas. (Cena cez internetový obchod: od 87,90 eur)
  • Esteé Lauder Re-Nutriv Ultimate Lift Age-Correcting Creme – pod zložitým názvom sa ukrýva krém proti starnutiu pleti, ktorý zároveň popri eliminovaní vrások zlepšuje jas plet, jej štruktúru a zároveň ju hydratuje a zjemňuje. (Cena od 200 eur)
debata chyba
Viac na túto tému: #akné #pleť #pokožka #vrásky #korekčný krém #krém s viacero funkciami

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....