Čím nahradiť kozmetický originál?

V každej domácnosti sa z času na čas minie čosi, čo potrebujete a vy to ani nezaregistrujete. Keď vás niečo takéto prekvapí v kúpeľni pri starostlivosti o vašu krásu, nemusíte hneď zúriť. Stačí použiť vhodnú náhradu!

17.04.2014 12:00
nohy, ženské nohy Foto:
Chýba vám pena na holenie nôh?
debata

Vazelína namiesto odličovača očí

vazelína sa ako univerzálny prostriedok nájde v každej domácnosti. Ak si po príchode domov nemáte už čím odlíčiť vodeodolnú mascaru, na kozmetický tampón naneste trocha vazelíny a je to. Tuk rozpustí farbivá a vy môžete ísť spať s pocitom uspokojivo odlíčených očí.

Balzám na pery namiesto krému na ošetrenie kože okolo nechtov

V každej dámskej kabelke sa nájde balzám na pery. A je to dobre, pretože ide naozaj o univerzálny prostriedok. Ak vás počas dňa rozčuľuje suchá koža okolo nechtov, je tu ľahká pomoc. Potrite ju balzámom na pery a následne chvíľu masírujte.

Detský olej namiesto hydratačného krému

Máte doma malé dieťa? Tak potom sa v kúpeľni určite nájde aj detský olej. Ak vás prekvapí pohľad do prázdneho téglika vášho obľúbeného hydratačného krému, tak siahnite po detskom oleji. Je neparfémovaný, upokojuje pokožku a ľahko sa vstrebáva. Vašej tvári urobí dobrú službu.

Olivový olej namiesto krému na ruky

Zasa vás trápia suché ruky, ale neviete nájsť krém? Nevadí. Vezmite z kuchyne panenský olivový olej. Ruky si navlhčite, potrite olejom a prebytočnú mastnotu odsajte kuchynským obrúskom. Aké jednoduché!

Púder namiesto krému na vyrážky

Začervenaná vyrážka a vy nemáte svoj špeciálny krém? Siahnite po detskom púdri. Na noc ho naneste na postihnuté miesto. Púder pokožku upokojí aj vysuší. Ráno tak bude váš problém o čosi lepší.

Kondicionér namiesto peny na holenie

Pena na holenie má zmäkčiť chĺpky a zároveň zanechať na koži ochranný film po holení. Ak sa vám práve minula, môžete si jednoducho poradiť. Použite kondicionér na vlasy, urobí vám veľmi podobnú službu.

debata chyba
Viac na túto tému: #kuchyňa #kozmetika #náhrada

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...