Odborníčka: Na tvári sa bude nosiť veľa ružovej aj zlepené mihalnice

S príchodom jari sa množia aj odporúčania odborníkov, ako reagovať na nové trendy v úprave zovňajšku. O trendoch v líčení sme sa zhovárali s Renátou Zelinkovou.

12.02.2014 13:40
Ružové odtiene sú jedným z trendov jari. Foto:
Ružové odtiene sú jedným z trendov jari.
debata

Podľa renomovanej vizážistky je kľúčovým trendom jari svieže, mladistvé líčenie. „Súvisí to určite s jarou, keď každá žena chce vyzerať jemnejšie ako v zime. Začíname chytať trošku farbu, používame menej mejkapu. Jemný, naružovelý mejkap s výraznými riasami – to je v skratke trend nasledujúcich mesiacov,“ naznačuje Zelinková. Odtiene ružovej farby pleť dokážu osviežiť, záleží však na tom, aký pleť zvolíte. „V podstate každá pleť si dokáže nájsť svoju ružovú,“ vysvetlila odborníčka.

Súhlasí však s tým, že niektoré ženy majú sklon k začervenaniu pleti. „Ak má niekto podobný problém, s ružovou je to ošemetné. Buď by som sa tejto farbe vyhla, alebo je nutné vytvoriť dobrý základ. Vhodné sú mejkapy, ktoré majú žltý základ a začervenanosť pleti redukujú. A čo sa týka farebnosti ružovej – určite bledá pleť unesie skôr jemnejšie tóny, naopak olivová, tmavšia pleť znesie aj tmavšie tóny ružovej,“ pokračuje šéf-vizážistka značky L'Oreál Paris.

Pre dámy s chuťou siahnuť po výraznejších a sýtejších farebných tónoch sú určené predovšetkým trblietavé a tmavšie očné tiene, ale aj výrazné rúže. „Lesklé, kovové, šedé farby sú teraz v trende, k nim trošku modrej – hoci s modrou je to náročné, ja sama sa jej väčšinou pri líčení vyhýbam. Čo sa týka pier, objavujú sa aj tóny hnedej – tie akoby vychádzali z návratu grunge- štýlu 90-tych rokov,“ vymenúva Zelinková. Pery sú skôr lesklé, ale môžu byť aj matné. Vždy záleží od okolností, celkového mejkapu a stylingu, dodáva.

V súvislosti s jarnými trendami aj vizážistku osobne zaujala nová riasenka, ktorá ponúka ženám celkom novú, zväčša odborníkmi odmietanú podobu rias – konkrétne zlepené mihalnice. Inšpirovaná japonskými komiksmi manga vychádza z estetiky mladých japonských dievčat s extrémne silno zvýraznenými mihalnicami. „Nie je to úplne bežné. Je to prvý produkt podobnej kategórie, o ktorom som teda ja počula, čo neznamená, že iný neexistuje. Ale sama som na ulici videla mladé dievčatá, ktoré zlepené mihalnice nosia. Trošku to imituje efekt umelých rias,“ vysvetľuje Zelinková. Staršie dámy podľa nej podobnému trendu nepodľahnú – vizážistka však zdôrazňuje, že netradičný trend je určený najmä mladej generácii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #vizážistka #ružová farba #zlepené mihalnice #Renáta Zelinková

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...