Zázračná sóda bikarbóna! 7 divov, ktoré dokáže s vaším vzhľadom

O sóde bikarbóne ste určite počuli v súvislosti s domácim pečením a receptami na bielenie zubov, ale že by bola aj zázrakom v pleťovej "kozmetike"?

14.01.2014 15:40
liek, prášok, antacid, sóda bikarbóna,... Foto:
Zo sódy bikarbóny vyrobíte píling aj masku na tvár.
debata (4)

Podľa servera TheFashionSpot.com je tento prášok, ktorý je dostupný v každých bežných potravinách, hotovým zázrakom a má multifunkčné využitie práve pri starostlivosti o pleť. Ktoré z nich to konkrétne sú?

Píling

Stačí zmiešať sódu bikarbónu a vodu a vytvoriť pastu, ktorú si nanesiete na tvár a jemnými pohybmi masírujete ako pri pílingu. Následne opláchnete. Póry budú menšie, pleť jemná a vypnutá.

Maska proti akné

So zmesou, ktorú ste použili na píling, si môžete spraviť aj masku. Nechajte ju pôsobiť zhruba desať minút. Sóda bikarbóna vyčistí upchaté póry a dokonca zlikviduje čierne bodky.

Bielenie zubov

Už spomenutá domáca receptúra so sódou bikarbónou je dobre známa aj slovenským ženám. Stačí kefku strčiť priamo do škatuľky s práškom a potom si ňou vyčistiť zuby.

Suchý šampón

Nehodí sa síce pre tmavovlásky, ale blondínky ocenia aj tento domáci recept. V pomere jedna k jednej zmixujte detský púder a sódu bikarbónu, naneste na kefu a vlasy ňou prečešte. Zmes absorbuje maz.

Úľava na slnkom spálenú pokožku

Ak ste sa spálili, namočte handru do studenej vody, v ktorej ste predtým rozmiešali pár lyžičiek sódy bikarbóny, priložte na postihnuté miesto. Úľava bude okamžitá.

Zdravé nechty

Zmes sódy s vodou naneste na nechty a nechtové lôžko a nechajte pôsobiť. Postarajú sa o zdravšie nechty aj oblasť kožičky okolo nechtu.

Kúpeľ

Sódu bikarbónu (zhruba pol šálky) vsypte do teplého kúpeľa. Ten neutralizuje kyseliny v pokožke, zbaví ju mastnoty a potu. Pokožka je jemná a vláčna.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zuby #pleť #maska #skrášľovanie #píling #sóda bikarbóna

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...