Obliecť ratolesť štýlovo? Skúste to podľa domácej dizajnérky

Parádiť svoju ratolesť je inštinkt, ktorý má vrodený azda každá mamička. Podobný pocit stál aj na začiatku detskej kolekcie pod taktovkou slovenskej dizajnérky Annymárie Kiss Kósovej.

21.10.2013 10:10
KOKA Baby Design - Bratislavské módne dni 2013. Foto:
Prehliadka detskej módy KOKA Baby Design - Bratislavské módne dni 2013.
debata

Pod názvom KOKA Baby Design predstavila ucelenú kolekciu detskej módy na nedávnom podujatí Bratislavské módne dni 2013. A zožala veľký potlesk. Hoci smeroval najmä k roztomilým manekýnkam a manekýnom, zaslúžený bol aj pre autorku.

Prehliadka detskej módy KOKA Baby Design -...
Prehliadka detskej módy KOKA Baby Design -...
+7Prehliadka detskej módy KOKA Baby Design -...

Kolekcia stavala na jednoduchosti a komfortnosti odevov pre najmenších, absentovali zbytočné prvky infantilného zdobenia v podobe volánikov či mašličiek. Napriek tomu však charakter odevov vyznieval veľmi patrične a nechýbala mu hravosť. Prítomná bola v podobe farebných gombíkov či podšíviek, ktoré vykúkali pri vyhrnutých rukávoch na kabáte. Viazačky okolo pása nahradzovali dievčatkami tak milované mašle. Zaujali baretky.

Detský motív kresby, ktorý Kiss Kósa opakovala ako nášivku na šatách, no zároveň ho preniesla aj na taštičky či do podoby látkových hračiek, pôsobil roztomilo. Základná sivá farebnosť nepôsobila ponuro, vhodne bola doplnená čiernou, červenou či limetkovou zelenou.

Prehliadka KOKA Baby Design bola dôkazom, že aj na Slovensku je možné tvoriť vizuálne príťažlivú, funkčnú a zároveň potreby „nositeľa“ rešpektujúcu detskú módu. Ostáva len dúfať, že nezostane iba pri prezentácii na módnej akcii, ale podobné kúsky si nájdu cestu aj k slovenským mamičkám a ich deťom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prehliadka #KOKA Baby Design #detská móda

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...