Ženská móda v znamení farieb, zaujali kabáty aj večerné róby

Počas uplynulých dní sa uskutočnilo podujatie Bratislavské módne dni. V rámci neho sa predviedlo niekoľko dizajnérov či módnych značiek.

18.10.2013 18:57 , aktualizované: 19.10.2013 12:53
debata
Modelka Karolína Chomisteková ako záverečná... Foto: Daniel Kaplavka/STAR Production
Ida Sandor - Bratislavské módne dni 2013 - Karolína Chomisteková Modelka Karolína Chomisteková ako záverečná modelka prehliadky Idy Sandor.

Najpočetnejšie zastúpenie mali, samozrejme, slovenskí tvorcovia. To, ako vnímajú módu na jeseň a zimu 2013 tri dizajnérky – Slavomíra Vlasová, Michaela Ľuptáková a Ida Sandor, si môžete pozrieť nižšie. Vlasová stavila na tóny zelenej v lesklom objatí saténu. Kovový lesk bol prítomný aj v zdobných prvkoch sivých lemov či čipkových panelov všívaných a našívaných do šiat a kabátikov. Strihovo stavala Vlasová najmä na tubovej forme, pričom v niektorých modeloch zdôraznila líniu bokov alebo pliec, objavili sa však aj šaty v retro-duchu s riasenou kruhovou sukňou. Modely doplnili šperky od DIC.

Michaela Ľuptáková vystavala svoju kolekciu takmer výlučne na tónoch modrej a zelenej farby, ktoré preložila sivou a na záver naservírovala aj kvetinové potlače – akoby akvarely rozpité na plátne. Strihovo sa minikolekcia rozdeľovala na dva smery. Jedným bola elastická forma šiat, ktoré obopínali telo, druhým zase hra s voľnejším strihom, ktorá dodávala siluete novú proporciu.

Béžová, červená, čierna a tiež tehlová s oranžovou tvorili základnú farebnicu kolekcie Idy Sandor. Dizajnérka prezentovala príťažlivé jesenné kabáty s kontrastnými detailmi a výraznými prvkami v podobe zdôraznených pliec či goliera. Uhrančivá červená sa potom objavila v prípade denných puzdrových šiat so zaujímavo riešeným akoby architekturálnym strihom, nohaviciach aj večerných šatách.

Záver posledného dňa podujatia BMD 2013 patril Jane Pištejovej, ktorá stavila na svoje obľúbené motívy a materiály, ale aj formu. Čipka, tyl, krištály a tentoraz vo veľkej miere aj strapce a korálikové previsy. Na Pištejovej kolekcii je nutné oceniť ručnú prácu, precíznosť zdobenia a vypracovania niektorých modelov – medzi nimi napríklad korzetov, ktoré museli zabrať skutočne hodiny precíznej krajčírskej roboty. Vrstvenie viacerých zdobných efektov však nerobilo šatám dobrú službu, skĺzavali ku gýčovitosti. Ako príťažlivejšia alternatíva večernej garderóby než prezdobené modely vyzneli jednoduchšie kreácie – biele šaty s detailom výšivky na čiernom paneli na chrbte či večerná róba, na ktorej čipková šupka pokrývala základ v telovej farbe.

Kovoý lesk a tóny v zelenkavej palete sa...
Kolekcia dizajnérky Slavomíry Vlasovej, ktorú...
+7Slavomíra Vlasová - Bratislavské módne dni -...
Prehliadka Michaela Ľuptáková - Bratislavské...
Prehliadka Michaela Ľuptáková - Bratislavské...
+8Karolína Chomisteková bola záverečnou modelkou...
Prehliadka Ida Sandor - Bratislavské módne dni...
Prehliadka Ida Sandor - Bratislavské módne dni...
+7Prehliadka Ida Sandor - Bratislavské módne dni...
Prehliadka Libor Komosný a Veronika Kostková -...
Prehliadka Libor Komosný a Veronika Kostková -...
+7Prehliadka Libor Komosný a Veronika Kostková -...
Modelka Andrea Verešová via, ako zaujať. V...
Modelka Andrea Verešová via, ako zaujať....
+17Modelka Mária Zelinová v čipkovanej kreácii s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMD 2013 #Ľuptáková #Slavomíra Vlasová #Ida Sandor

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....