Ako na objem, kedy použiť lak na vlasy? Radila nám top-kaderníčka

Je držiteľkou niekoľkých titulov, medzi inými Londýnsky kaderník roka. Nedávno ju uviedli do kaderníckej siene slávy. Britská odborníčka na korunu krásy Sally Brooks navštívila pred pár dňami Bratislavu.

24.09.2013 07:00
debata
Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally... Foto: NIVEA
Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks. Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks pri práci.

Témou jej krátkej a vtipnej prednášky bol objem a lesk vo vlasoch. Na modelkách predviedla pár trikov, ako oboje dosiahnuť pomerne jednoducho – len za pár minút každé ráno v kúpeľni. „Objem si stále dosť žien predstavuje ako obrovské háro. Ale pre mňa je objem vtedy, ak je vlas hrubý, silný,“ uviedla Brooks, ktorá pôsobí ako medzinárodná umelecká riaditeľka Nivea Hair Care & Styling.

Dôležité je, aby si ženy uvedomili, kde chcú objem dosiahnuť. „Ideálny tvar tváre je oválny. A podobne by sme mali tvoriť aj účesy,“ prezradila Brooks. Mnoho žien si podľa nej zvykne nakrúcať alebo tupírovať vlasy pri koncoch. Výsledkom však je, že opticky žena vyzerá unavene a jej vlasy tiež.

„Sama mám hranatú tvár. Nedávno som nechala jedného z mojich asistentov, aby mi vyfúkal vlasy a on najviac objemu vytvoril pri koncoch,“ zaspomínala si žena so štýlovým mikádom. „Vyzerala som hrozne, úplne zdôraznil moju bradu a ostré kontúry sánky,“ rozosmiala pozvaných novinárov. „Platí to pri ženách s kratšími aj dlhými vlasmi, objem sa snažte vytvoriť po bokoch hlavy, alebo v hornej časti. Prípadne tam, i tam. Vtedy bude výsledok príťažlivý,“ doplnila.

Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally... Foto: NIVEA
Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks. Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks.

Zdôraznila tiež, že ak chcú ženy pri úprave účesov dosiahnuť objem, mali by pracovať s jednotlivými prameňmi. Malá ukážka, ako to robiť, prebehla priamo pod jej rukami. Modelke po prameňoch jemne tupírovala vlasy zhruba desať centimetrov smerom ku korienkom. „Tupírovaním vytvoríte ilúziu silnejšieho a hrubšieho vlasu. Na zvýraznenie objemu je to dobrá technika,“ uviedla britská odborníčka. Niektoré dámy však aj prekvapila. „Lak na vlasy nepoužívajte nikdy pred dokončením účesu. Jeho funkcia je fixovať už vytvorený účes, inak môže zbytočne vlasy zlepiť a skôr vám spľasnú,“ zdôraznila.

Aj ona si uvedomuje, že v dnešnej dobe stále viac a viac žien zostáva pri dlhých vlasoch. „Pred dvoma-troma rokmi by som povedala, že od určitého veku by si ženy mali vlasy skrátiť. Dnes už to naozaj neplatí,“ uviedla pre Pravda.sk. „Kedysi sa ženy zhruba po prekročení štyridsiatky vybrali ku kaderníkovi a skracovali účesy. Ale pozrite sa dnes na niekdajšie supermodelky – sú to ženy, ktoré majú 45, niektoré aj päťdesiat rokov a majú dlhé vlasy. A vyzerajú s nimi úžasne. Myslím, že od nich vychádza trend nechávať si dlhšie vlasy aj v zrelom veku,“ pokračovala kaderníčka.

Vzápätí však dodala, že nehovorí o kaderách po pás. Za ideálnu dĺžku považuje midi – to je zhruba desať centimetrov pod úrovňou línie pliec. Podľa Brooksovej je to taký typ účesu, s ktorým zvládne žena všetko – prácu, spoločenskú udalosť aj šport. „V rámci úprav poskytuje najjednoduchšie a najrýchlejšie možnosti,“ dodala sympatická odborníčka.

So Sally Brooksovou sme sa zhovárali aj o trendoch úprav vlasov na jeseň a zimu 2013. Viac prinesieme spoločne s obrazovou prílohou už v najbližších dňoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sally Brooks #kaderníčka #objem #úprava vlasov #lak na vlasy #dlhé vlasy

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...