Krátke vlasy potrebujú ochranu, úprava je hra, vraví odborníčka

Vlasy považujú ženy za korunu krásy, ale kto tvrdí, že musia siahať po pás, aby ste boli za hviezdu? Krátke účesy u žien dokážu zdôrazniť pôvab tváre a pri správnom stylingu pôsobia nielen žensky, ale ešte aj trendovejšie.

26.03.2013 12:00
ilustračné foto Foto:
Ilustračné foto - účes z krátkych vlasov.
debata

O krátkych účesoch so Žena.pravda.sk hovorila jedna z najpovolanejších – kaderníčka Lucie Molnárová, ambasádorka značky Toni & Guy. Sama patrí medzi menšinu krátkovlasých dám. Upozorňuje, že najväčšiu chybu, ktorú zvyknú ženy s krátkymi vlasmi robiť, je podceňovanie starostlivosti. „Väčšina žien, keď má krátke vlasy, si myslí, že nemusia používať napríklad kondicionér. Trošku vlasy zanedbávajú. Ale aj krátky účes potrebuje vhodné prípravky,“ vysvetľuje Molnárová.

„Každá žena by si mala vybrať vhodný šampón a kondicionér. Aj pri krátkych vlasoch platí, že kondicionér sa aplikuje len do koncov vlasu. Dámy, ktoré krátky účes fénujú, by nemali zabúdať na prípravok na ochranu vlasov proti teplu,“ vymenúva odborníčka. Samozrejme, v neposlednom rade sú to stylingové prípravky.

„Na tvarovanie krátkeho účesu sú vhodné vosky alebo gély. Ale je veľmi dôležité správne ich aplikovať,“ upozorňuje absolventka londýnskej kaderníckej akadémie. „Stačí malé množstvo, ktoré rozotriete v dlaniach a následne zozadu od krku smerom dopredu po povrchu hlavy až k čelu nanesiete. Zvyšok je už len o skúšaní a testovaní, akým spôsobom si vlasy upraviť, vytvarovať a zafixovať. S vlasmi sa treba hrať,“ pokračuje Molnárová.

Kaderníčka Lucie Molnárová je veľkou fanúšičkou... Foto: TONI & GUY
Lucie Molnárová Kaderníčka Lucie Molnárová je veľkou fanúšičkou krátkych dámskych účesov.

Pri otázke, či aj krátke účesy podliehajú trendom, kýva súhlasne hlavou. „Samozrejme, aj pri krátkych účesoch sú nastavené určité trendy, ktoré sa z roka na rok variujú. Tento rok sa najviac nosia krátke účesy, keď sú vlasy krátke na krku a okolo uší a vpredu má dáma falošnú ofinu alebo takzvanú pätku,“ prezrádza kaderníčka.

Na denné nosenie odporúča práve účes s falošnou ofinou zafixovanou na stranu, večerná úprava môže byť odvážnejšia a draamtickejšia. „Dámy môžu vyskúšať vlasy vyčesané dozadu, či už na mokrý spôsob, keď obkresľujú líniu lebky alebo s vlnou, keď sú vlasy zafixované vyššie,“ hovorí Molnárová.

Čo sa týka farebnosti, s kolegami je vyznávačkou teórie, že pokiaľ žena nemá šedivé vlasy, farbiť si kadere celkovo nemusí. „Farbu však určite dámy môžu zvýrazniť nejakým prelivom. Alebo vyskúšať výraznejšie farebné pramene v ofine či zosvetlenie končekov.“

A ako je to s umývaním krátkych vlasov u žien? „Hovorí sa, že nie je dobré umývať si vlasy denne, ale aj ja sama tak robím. Keď má žena krátke vlasy, stačí, že sa vyspí a ráno sa zobudí s vyležanými plochami. V takom prípade sú dve možnosti – urobiť styling, ktorý bude vyzerať, že tak máte vlasy naschvál, alebo si ich jednoducho každé ráno umyť,“ uzatvára Molnárová.

Tip odborníčky na starostlivosť o krátke vlasy:
Podľa Molnárovej je veľmi dôležité aj pri krátkych vlasoch, aby ste ich chránili pri pravidelnom fénovaní. Odporúča sprej pre tepelnú ochranu Toni&Guy, ktorý sa nastrieka do umytých a uterákom vysušených vlasov. Po aplikácie ešte raz vlasy jemne osušte a prečešte, následne môžete upravovať fénom alebo žehličkou či kulmou.

debata chyba

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...