Vety, ktoré v komunikácii so šéfom nepoužívajte

Skôr, než čosi vypustíte z úst počas rozhovoru s nadriadeným, premýšľajte.

06.12.2016 09:00
šéf, kancelária, konflikt Foto:
Prešvihli ste to?
debata

To sa niekedy stane

Zasa sa vám niečo nepodarilo, čo vrhlo zlý tieň na celé oddelenie. Použiť ako svoje ospravedlnenie túto priveĺmi zľahčujúcu vetu je chybou, ktorá vášho šéfa iba rozčúli. A nie je ani na mieste. Iste, chyby sa dejú, ale ak ste už oddeleniu „zavarili“, priznajte to a ospravedlňte sa.

Ja to neviem

I keď niečo naozaj neviete, priveĺmi často túto vetu nepoužívajte, pretože vás automaticky zaradí do kategórie „neschopných“. Namiesto „ja to neviem“ radšej použite „pokúsim sa“. Dáva to šéfovi znamenie, že predsa len máte záujem veci sa učiť.

Viete, čo som počula?

Na klebety smerom k nadriadenému zabudnite! Absolútne nevhodné. A ukazujete mu, že počas pracovnej doby riešite záležitosti, ktoré sa práce netýkajú. Ak sa na vás bude od začiatku pozerať ako na „klebetnicu“, okamžite sa pred vami zatvoria určité dvere. Nikto sa predsa nechce stať objektom chodbových rečí.

Tak ja odídem

Občas vás šéf nahnevá, dokonca až tak, že máte chuť okamžite odísť. Alebo sa niečo nevyvíja podĺa vašich pradstváv. A začnete sa vyhrážať. Ale to vôbec nie je na mieste. Najmä, ak vlastne vôbec odísť nechcete. Táto veta sa vám môže nepekne vypomstiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kancelária #komunikácia #nadriadený

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...