Potrebujete novú energiu? Takto ju získate počas všedného dňa!

Či už v práci alebo v súkromnom živote - neustále potrebujeme nové a nové inšpirácie. Niekedy to ide ľahšie, inokedy ťažšie. Z času na čas sa objaví pesimistická myšlienka, ktorej aj uveríme - "ja to nezvládnem!"

05.12.2016 11:00
prechádzka, zima Foto:
Myšlienky stále prichádzajú, pravdaže, aj tie negatívne. Preč s nimi!
debata

Mag. Renate Lipp, klinická psychologička pre rakúsky časopis Woman prezradila pár jednoduchých tipov, ako môžeme novú silu počas bežného dňa získať.

Banality dňa

Všímajte si a vnímajte „malé veci“ v živote: Teplé slnečné lúče, cvrlikanie vtákov, príjemný rozhovor, smiech. Tieto momenty zvyčajne ostávajú bez povšimnutia, pretože častokrát kladieme dôraz na materiálne veci (dovolenka, dom, auto).

Tešte sa z úspechov

Buďte pyšná na to, čo ste dosiahli. Tešte sa z malých úspechov tak, akoby išlo o veľké a nezdráhajte sa – pokojne poklepkajte samu seba po pleci za všetko, čo ste dnes zvládli. Buďte na seba hrdá!

Upracte si

Upracte si doma, aj na pracovisku. Má to veľký zmysel – oslobodíte sa od nadbytočných vecí a budete ľahšie dýchať. Pozitívny pocit sa dostaví okamžite.

Prerušte nepríjemné myšlienky

Ak prídu, počítajte do sto. Sústreďte sa na počítanie a zbavte sa týmto štýlom myšlienok, ktoré vás dráždia. Ak sa napriek tomu znovu dostavia, nenechajte sa vyviesť z miery, ale začnite znova počítať – od jedna.

Mýliť sa je ľudské a povolené!

Naučte sa na chyby pozerať ako na lekcie, ktoré vás posúvajú vpred a vďaka ktorým rastiete. Netýrajte sa, nepodceňujte sa, nezačnite o sebe pochybovať. Robíme ich všetci.

Posledná pozitívna myšlienka

Každý svoj deň sa snažte ukončiť pozitívnou myšlienkou. Vybavte si pred spaním situácie, ktoré vám počas dňa spravili radosť, zážitky, ktoré stáli za to, alebo dobré skutky, ktoré ste dnes vykonali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #úspech #negatívne myšlienky #inšpirácia #pesimizmus #maličkosť

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...