Päť vecí, ktoré robia všetci úspešní ľudia ráno! Skúste to aj vy

Po úspechu v pracovnej, ale často aj súkromnej sfére túži azda každý z nás. Vzorom sú pre nás ľudia, ktorí sú spokojní, šťastní a, samozrejme, pracovne úspešní. Prvé dva vám nezaručíme, ale ako sa k pridať do tretej skupiny?

14.10.2016 07:00
ocenenie v práci, kariéra Foto:
Chcete byť v práci úspešní? Tak čítajte.
debata

Touto otázkou sa zaoberal prieskum, pod ktorý sa podpísala firma CV-Library a ktorý určil päť základných vecí pre úspešných podnikateľov alebo biznismenov. Zakladateľ organizácie Lee Biggins, ktorého cituje britský Daily Mail, tvrdí, že ak chceme zostať produktívni a dosahovať ciele, musíme mať na to dostatok energie a jasnú víziu toho, čo chceme dosiahnuť.

Zhromaždil aktivity, ktoré sú typické pre profesne úspešných a vysoko produktívnych ľudí a výsledok je nasledovný.

1. Cvičenie

Ráno odštartovať fyzickou aktivitou prečistí myseľ a nabudí telo. Môžete skúsiť ranný beh, ktorý pomáha napríklad aj pri kreovaní nápadov. Pri posilňovaní sa síce sústreďujete viac na počty opakovaní, ale uvoľnenie, ktoré prichádza po ňom, je tiež povzbudzujúce.

2. Zdravé raňajky

Ak sa budete napchávať jedlom, ktoré hneď zrána zaťaží váš žalúdok, ani hlave to nepôjde. Budete nesústredení a veľmi skoro opäť unavení – platí to najmä pri prehnane sladených raňajkách. Odporúčajú sa však neochutené ovsené vločky, biely jogurt z kozieho mlieka, kuracia šunka, vajíčka či ryby. A samozrejme, zelenina.

3. Pošta

Prvou rannou aktivitou by malo byť prezretie pošty a roztriedenie jej dôležitosti. Pokiaľ takto odštartujete deň, budete sa cítiť spokojnejší a robiť veci efektívnejšie. Hoci emaily prichádzajú počas celého dňa, nemusíte na ne odpovedať okamžite – vyčleňte si na to čas a spravte si rozvrh, podľa ktorého sa im budete venovať.

4. Plány a ciele

Ráno by ste tiež mali poznať vaše úlohy pre zvyšok dňa. Môžete si ich spísať do notesa, alebo na poznámkový blok na pracovnom stole. Môžete ich napĺňať v poradí, alebo na preskačku a postupne si odškrtávať to, čo už ste zvládli. Po úlohách však prichádzajú všeobecnejšie ciele, napríklad, že nadviažete a upevníte dobrý vzťah s klientom, ktorý chce u vás investovať, a pod. – tie si môžete stanovovať dlhodobo a plniť čiastkovo alebo malými krôčikmi.

5. Priority

Ešte dôležitejšie ako úlohy sú prioritné úlohy. Myslite na to hneď ráno – stanovte si, ktoré veci nepočkajú a treba ich vyriešiť čo najskôr. Budete tak prežívať menej stresu, pokiaľ najdôležitejšie úlohy naplníte ako prvé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #úspech #úloha #spokojnosť #postup #pravidlá #rada

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...