Nevzdávajte to a spaľujte aj počas obedňajšej prestávky

Máte dojem, že to nejde? Opak je pravdou! Tu je pár tipov, ako nezaháľať ani počas obedňajšej prestávky v práci a chudnúť! Leto sa blíži...

26.05.2016 13:00
žena, kancelária, jedlo Foto:
Nejedzte pri počítači, nepite sladené nápoje. Choďte si radšej umyť zuby!
debata

Na obed zvyčajne nemáme veľa času. Polhodinku? Ísť si niekam zašportovať, to väčšinou nejde, času je málo, spotíme sa, museli by sme sa prezliekať… Nepraktické. Nič nám však nebráni v tom, aby sme sa počas tejto polhodiny aspoň prešli. Veď prechádzky sú tak do neba vychvaľované! Keď nie iné, aspoň si naštartujeme metabolizmus, natankujeme vitamín D a vyčistíme si hlavu.

Pite zelený čaj

Je lepší ako kapučíno. Z nejednej štúdie vyšlo, že má pozitívne účinky na metabolizmus, okrem toho však tlmí chuť na mastné a sladké.

Vyhýbajte sa sladeným nápojom

Naučte sa piť len vodu a nesladené čaje. Viac než dosť kalórií prijímame na obed.

Používajte schody

Túžite po pevných stehnách a zadku? Potom vymeňte výťah za schody. Jednoduché. Poctivo si ich vyšliapte, a to niekoľkokrát denne. Vychádza to tak, že minimálne 4-krát, ak počas obedňajšej prestávky neostanete sedieť pred počítačom, ale spojíte ju s prechádzkou.

Odpočiňte si od monitora

Kto väčšinu dňa presedí pred počítačom, mal by si aspoň cez obedňajšiu prestávku od neho odpočinúť. Nejde len o zdravie očí. Je vedecky dokázané, že kto sa nesústredí iba na jedlo (ale aj na monitor počítača, tablet či mobil), má tendenciu zjesť toho viac.

Pozor na maškrty

Na „druhé raňajky“ v kancelárii čokoládový croissant, puding ako dezert a poobede ešte tabuľka čokolády mienená ako olovrant? Príjem priveľa sladkostí nie je ideálny, ak túžime po štíhlej figúre (a zdravých zuboch). Ak vás prepadne chuť na sladké, zažeňte ju radšej malým kúskom tmavej čokolády.

Vyčistite si zuby

Keď vás v kancelárii prepadne, povedzme zo stresu, chuť na nejakú „maličkosť“, a tmavú čokoládu nenávidíte, choďte si umyť zuby. Chuť na olovrant vďaka tomuto triku väčšinou odíde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #prechádzka #zelený čaj #metabolizmus #obed #olovrant #schody

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...