Poriadok či kreatívny bordel? Čo o vás napovie pracovný stôl

Pracovné prostredie je veľmi dôležité. Aj to najbližšie - na dosah vašich rúk. Patríte k ženám, ktoré si sadnú len za zorganizovaný a uprataný stôl či ste skôr kreatívna "bordelárka"?

01.05.2016 17:05
Uprataný pracovný stôl? Možno o vás niečo... Foto:
Uprataný pracovný stôl? Možno o vás niečo napovie.
debata

Nech už je to ako chce, základom je pocit spokojnosti. Pokiaľ vám vyhovuje pracovať pri stole, kde sú šanóny zoradené podľa farieb a ceruzky vždy otočené zastrúhanou stranou smerom ku vám, nikto vám nemôže vyčítať prehnanú pedantnosť. Podobné by malo platiť aj v prípade, ak máte na stole popri pracovných veciach aj veci z kabelky, štyri papierové kelímky, fľašu s vodou či kvetináče, ktoré ste dostali ako darček od kamarátok. Základom je, aby ste svoju prácu robili naplno a dobre.

Existuje však niekoľko teórií, podľa ktorých organizácia, ale aj výskyt určitých predmetov na doske pracovného stola môže veľa napovedať o vás ako o pracovnej povahe a osobnosti. Takže, čo by o vás mohli vyzistiť kolegovia?

Ak máte dôkladne zorganizovaný stôl…
s vysokou pravdepodobnosťou ste veľmi spoľahlivá osobnosť, ktorá dokončuje veci na čas. Dôležité sú pre vás termíny a úlohy. Máte ich poznačené, často farebne odlíšené, zaradené podľa priority vykonania.

Ak máte stôl bez jasného znaku organizácie…
ste zväčša kreatívna osoba, ktorá pristupuje k riešeniam vlastnou hlavou. Termíny nemusia byť v zásade váš problém, ale veci väčšinou dokončujete tesne pred vypršaním lehoty, nie ste človek, ktorý by dokázal vykonať väčšinu úloh v predstihu.

Ak máte na stole motivačné obrázky či fotografie…
…môže to naznačovať, že ste neurotická a úzkostlivá osobnosť. To však vo finále nemusí byť zlým znakom v pracovnom kontexte, keďže neurotici často úlohy vykonávajú na čas a efektívne. Hoci v strese.

Ak máte na stole netradičné umelecké predmety alebo dekorácie…
…ste zväčša veľmi kreatívna osobnosť, ktorá je otvorená novým nápadom a myšlienkam a tiež ich plno sama prináša. V pracovnom kontakte ste zväčša otvorená a priamočiaro jednajúca.

Ak máte na stole rodinné fotografie, prípadne fotku partnera…
…obrázok milovaných blízkych vo fotografickom rámiku signalizuje váš zmysel pre rodinné hodnoty a spolupatričnosť. V kolektíve ste tímovým hráčom a dokážete byť nápomocná aj iným kolegom pri riešení úloh. Zároveň však môžete byť aj vzťahovačná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kolektív #upratovanie #povaha #stôl #práca organizácia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...