7 kľúčov k úspechu v kariére aj osobnom živote!

Rozdiel medzi úspešnými a tými druhými nie je ani v talente, skvelých životných šanciach, ani šťastí.

17.01.2016 14:00
žena, úspech, krása Foto:
Úspešní ľudia posilňujú svoje telo aj ducha.
debata (1)

Je to často o princípoch, ktoré poznajú a prinášajú im úspech vo všetkom na čo siahnu.

Plán na každý deň

Každý deň potrebujete mať presne naplánované 3 – 5 vecí. Najlepšie ak to budú malé schody k veľkému úspechu, ktorý chcete dosiahnuť. To radí Elizabeth R. Lombardo, autorka kníh o tom, ako viesť svoj život lepšie. Keď každý deň prejdete malým úspechom, je nemožné, aby ste nevystúpili až do cieľa.

Pomenujte, čo chcete

Iba ak viete kam chcete ísť, tak sa tam môžete dostať. Hovorte o svojich cieľoch. Presne si určite chlapa, ktorého chcete mať po boku, prácu, ktorú chcete robiť, presné číslo, aké chcete nasporiť, auto v akom sa voziť. Iba vtedy je možné narysovať priamku, po ktorej treba kráčať.

Minimalizujte rozptyľovanie

Niektorí ľudia robia celý deň, ale výsledky akoby sa prepadli pod zem. Koučka Christine Hassler radí eliminovať akékoľvek rozptyľujúce podnety. Niekedy je potrebné aj meniť pracovné prostredie, zatvoriť dvere, vyhradiť si na kávičkovanie presný čas. No úspech na konci poteší.

Doprajte si pohyb

Každý deň. Jednoducho nie je možné, aby ste dosahovali výkony, ak nemáte čas na pohybovú aktivitu, lebo máte príliš veľa práce. Takou cestou akurát vyhoríte. Pritom je známe, že nikto frustrovaný nedosiahol úspech. Úspešní ľudia posilňujú svoje telo aj ducha fyzickou aktivitou.

Nečakajte

Nikdy nebudete ideálny čas. Chopiť sa šance treba aj v prípade, že máte pochybnosti. Nie je nič horšie, ako keď sa život začne skladať zo šancí, ktoré ste prepásli. Čo vás láka, treba skúsiť a využiť všemožnú energiu na dosiahnutie úspechu. Pretože ako hovorí Elizabeth R. Lombardo: „Správny čas uspieť je práve teraz!“

Vyberte si vzory

Nájdite človeka, ktorému sa podarilo to, po čom túžite. Potom je už len krôčik k tomu nepočúvať ľudí, ktorí vám hovoria, čo všetko sa vám nepodarí. Učte sa od ľudí, ktorí na svojej ceste už uspeli.

Úspech neexistuje

Základné pravidlo, ktoré vám neumožní prehrať. Ak sa vám niečo nepodarí, nie je to neúspech. Je to šanca učiť sa, skúsiť konať inak, vziať si ponaučenie a svoj život nasmerovať k úspechu lepšie ako v predchádzajúcej situácii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #vzory #šťastie #plánovanie

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...