Psychopati v práci? Aj takto sa prejavujú

Psychopat je možno trocha silné slovo, ale ruku na srdce... Natrafili ste už v práci na človeka, na ktorého toto pomenovanie "sedí"?

15.12.2015 15:00
hádka, kancelária Foto:
Máte v pätách naozaj otravného človeka?
debata (1)

Alebo ich máte vo svojom okolí hneď niekoľko? Možno ste si ich pustili blízko k telu a teraz máte problém. Pozor! Nie so všetkými v práci musíte byť kamarátka. Dokonca je žiaduce, aby ste sa niektorým ľuďom priam vyhýbali. Sú nevyspytateľní, dokážu vás bodnúť do chrbta v absolútne najcitlivejšej chvíli. Ako ich môžete spoznať skôr, než „zaútočia“ práve na vás?

Často sa skrývajú za množstvo lichôtok. Častujú vás nimi pri každej príležitosti, až sa cítite trápne. Už vám to nie je ani trochu príjemné. Ak sa na vás zamerajú, pripravte sa na to, že sú neodbytní. Vtedy platí jediné pravidlo: jasné odmietnutie.

Zrazu okolo seba vnímate problémy, ktoré vás v práci dovtedy netrápili. Práve psychopat vás upozorní na všetko negatívne, čo sa deje. Ide o maličkosti, nijako závažné. Ale takýto človek im dokáže dať až obludné rozmery. A zatiaľ, čo vám ide roztrhnúť hlavu, on je úplne v pohode.

Psychopat je majster manipulácie. Ak sa len trocha necháte vtiahnuť do jeho osídel, už sa veziete na „jeho vlne“. Nebezpečnej vlne. Môžete si znepriateliť množstvo ľudí len preto, že on sa o to postará. Ohovára ich pred vami a vy mu veríte. Alebo niekoho ohovára vo vašom mene. Robí veci, ktoré by vám ani len nezišli na um.

Takýto človek necíti vinu. Niečo v práci „prešvihnete“ a všetci sú z toho na „nervy“, len on je mimo všetkého. Ublíži vám, narobí „zlú krv“, ale v konečnom dôsledku sa tvári, že jeho sa to netýka. Konflikty vyvolá, ale potom z nich akoby zázrakom vyviazne. Dokáže sa pretvarovať tak, ako nikto iný.

Alebo zvolí opačnú taktiku: „všetci mi ubližujú“. A vy ste tá, ktorá jediná „ho má rada“. Je vám v pätách, večne sa sťažuje, prosí o pozornosť, citovo vás vydiera. Neváha zájsť do krajností, kedy sa mu to hodí. Určiť potom jasné hranice býva ťažké a náročné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kancelária #prenasledovanie #psychopat

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....