Úspešní radia, ako dosiahnuť šťastie v živote aj práci

Šťastie a spokojnosť nie sú vecou náhody. Ani okolnosti, že dostanete dobrého šéfa v práci, ktorá vás bude baviť, počasie budete mať ako na objednávku, vo svete zavládne mier a ľudia budú na vás dobrí.

15.07.2015 17:00
úspech, šťastie, práca, zamestnanie Foto:
Nebojte sa myslieť na veľké veci a vždy sa snažte dostať až k nim.
debata

Šťastie je nezávislé na okolnostiach a najnovšie zistenia dokazujú, že sa dá docieliť pravidelnými rituálmi. Osvojte si cvičenia šťastného života a dôvod na úsmev si vás nájde.

Myslite vo veľkom a nezabudnite konať

Skromnosť je síce pekná vlastnosť, ale šťastie neprináša. Už Michelangelo Buonarroti vyslovil, že najväčším nebezpečenstvom pre človeka je, že veľa sníva, no robí málo a tak nikdy nemôže prísť k pravému šťastiu, lebo sa uspokojí s málom. Nebojte sa myslieť na veľké veci a vždy sa snažte dostať až k nim. Samotné malé úspechy na ceste totiž prinášajú šťastie ešte skôr, ako budete v cieľovej rovinke.

Vzdať sa? To nie je možnosť!

Henry Ford povedal, že neúspech a pád sú dobrou príležitosťou ako začať odznova. Obohatený o viac skúseností, ktoré ste získali pred ostatnými. Zlyhanie nie je dôvod na horké slzy a plakať nad rozliatym mlieko je zbytočná robota. V každom smútku stačí uvidieť základ šťastia a život bude krajší, aj práca pôjde viac od ruky.

Vyrobte si rozprávkový svet

Rozprávkový mág Walter Disney dobre vedel, o čom hovorí, keď povedal vetu: „Ak o niečom môžeš snívať, dokážeš to aj uskutočniť.“ Ide o slová muža, ktorý dokázal rozprávku pretvoriť na realitu, takže veriť sa mu určite oplatí. Skúste si svoj rozprávkový svet šťastia postaviť v rodine, doma, v práci a žite tak, ako chcete.

Viac cvičte

Úspešní muži, ženy, podnikatelia aj ostatné profesie, ktoré robili svoju prácu lepšie a boli šťastnejší, viac športovali. Potvrdil to výskum Univerzity v Toronte. Cvičením nielen zvyšujete svoju fyzickú výkonnosť, ale do krvi uvoľňujete hormóny šťastia. Permanentka do posilňovne tak môže znamenať aj viac šťastia, nielen menej kilogramov.

Nasledujte srdce a intuíciu

Slová vizionára Steva Jobsa o predstave šťastného a úspešného života hovoria: „Majte odvahu nasledovať svoje srdce a intuíciu. Všetko ostatné je druhoradé.“ Jeho život sa riadiť touto vetou a je zároveň príkladom úspechu. No a ženská intuícia má pred tou mužskou značný náskok, len ju netreba ignorovať.

Doprajte si viac šťastia

Zdravotná sestra Bronnie Wareová dlhodobo pracovala s umierajúcimi ľuďmi a pri otázke, čo v živote najviac ľutuj často počula poveď, že chceli žiť viac podľa seba a byť šťastnejší. Nepremeškajte príležitosť, pretože s pribúdajúcimi rokmi ich bude stále menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #povolanie #úspech #šťastie #húževnatosť

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...