Nehrajte sa na firemnú gazdinku, povýšenia sa nedočkáte!

Byť príliš milá v pracovnom kolektíve sa nevypláca. Môže sa vám totiž stať, že zostanete stáť na jednom mieste a žiadne ambície sa nenaplnia.

29.06.2015 12:00
práca - kolektív - asistentka Foto:
Variť kolegom kávu, aj keď to nie je vaša práca, to vás vyššie neposunie.
debata

Tvrdia to aspoň zástupcovia poradenskej organizácie Ask the manager, ktorých citoval britský Daily Mail. Podľa Alison Greenovej zo spomenutej firmy sa ľudia v práci nedočkajú povýšenia, ak budú patriť k tým, ktorí iným varia čaj či kávu, plánujú narodeninové oslavy alebo firemné večierky.

„Takéto správanie dáva v pracovnom prostredí najavo, že nie ste sústredný plnohodnotne na veci, na ktoré ste boli prijatí. Míňať čas na tento druh ‚gazdinkovania‘ v práci znamená, že svoj pracovný čas nevyužívate vo vlastný prospech,“ pokračovala Greenová.

Podľa nej sa do podobnej situácie dostávajú častejšie ženy, pretože majú pocit, že sa zapáčia kolegom, ak ukážu, že zvládajú prácu a popri nej aj aktivity navyše. Vo finále sú to však práve muži, ktorí pôsobia dojmom, že sú špičkoví pracovníci – plnohodnotne sústredení na zadanú úlohu a neobzerajúci sa na podružné okolnosti pracovného prostredia.

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #žena #kolektív #povýšenie #organizovanie

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...