8 vecí, ktoré vás naučí prísny šéf

Mať v práci za šéfa človeka, ktorý veľmi veľa vyžaduje je naozaj náročné.

23.05.2015 14:12
práca, zamestnanie, prísny šéf Foto:
Prísny šéf vás naučí byť nad vecou a nebrať všetko osobne.
debata (1)

Nie každý stíha tempo toho druhého. Niekto na prácu potrebuje viac času, premýšľania a je precíznejší. Iní „fičí“ na stopäťdesiat percent a za rovnaký čas spraví oveľa viac práce.

Ak máte sa šéfa človeka, ktorý má namiesto hlavy počítača a od ľudí veľa vyžaduje, nebudete to mať ľahké. Ale i on vás vie veľa vecí naučiť. Neveríte?

Ponúkame vám 8 vecí, ktoré vás môže tento typ šéfa naučiť:

1. Naučíte sa prácu zvládať rýchlejšie. Ak ste zvyknutí na „lážo plážo“ robotu a odrazu dostanete nadriadeného, ktorý je energický a zároveň prísny, pravdepodobne prvú vec, ktorú sa od neho naučíte je plniť svoje pracovné povinnosť ihneď. Nie o pol hodinu, ani o minútu. Ihneď!

2. Naučíte sa chodiť načas. Ak ste typ, ktorý na porady chodí medzi poslednými, do práca pravidelne mešká a obedňajšiu prestávku natiahne zásadne o pol hodinu naviac, verte, že tento šéf vás to veľmi rýchlo odnaučí. Ak nie, cieľom vašich domácich večerov pri pohári vína sa stanú pracovné portály.
3. Naučíte sa byť nad vecou a nebrať všetko osobne. Najmä kritiku, keďže tá bude prichádzať v pravidelných intervaloch. Tento typ šéfa je zároveň ideálny na tréning potlačovania emocionálnych prejavov na pracovisku. Prečo? Lebo mu to aj tak bude jedno…
4. Naučíte sa čítať myšlienky alebo aspoň dlhodobo predvídať. Neveríte? Skúste 5 minút nechápať čo od vás chce.
5. Zistíte, že k dokonalosti máte naozaj ešte veľmi ďaleko a tak či chcete alebo nie, šéf vás vycvičí ako na sebe pracovať. Nemáte v sebe dostatok „zápalu“ pre prácu ktorú robíte? Nájdite ho v sebe!
6. Odnaučíte sa fajčiť alebo aspoň cigarety minimalizujete. Tento šéf totiž zásadne netoleruje fajčiarske prestávky svojich zamestnancov.
7. Zistíte, na čo je každému človeku spoza veľkej mláky vlastný psychológ. Alebo teda aspoň dobrá kamoška.
8. Ak je váš šéf nielen prísny, ale má aj rôzne iné väčšie či menšie „vady“, získate do budúcnosti skvelý sociálno-psychologický tréning, za ktorý iní platia nemalé sumy peňazí. A vy ho máte celkom zadarmo!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zamestnanie #prísny šéf

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...