Naozaj zlé zvyky! Ale v kancelárii vám pomôžu

Celý deň v kancelárii? A bolí vás z toho telo aj duša? Tak si to trocha uľahčite.

14.01.2015 13:00
kancelária, nohy na stole, žena, práca Foto:
Doprajte si chvíľkový relax.
debata

Vyložte si nohy na stôl

Ak niekoľko hodín sedíte za počítačom, telo trpí istým vnútorným napätím. Vzhľadom k nesprávnemu sedeniu to vedie k zvýšenému svalovému napätiu niektorých častí tela a to potom spôsobuje bolesti. Postavte sa s telefónom vždy, keď zazvoní. Naberte si vodu len do dvojdecových pohárov, nie do litrovej fľaše, prejsť do kuchynky sa tak budete musieť častejšie. Nemajte všetko vo svojom okolí nadosah, to vás donúti viac razy sa postaviť. Občas si môžete vyložiť aj nohy na pracovný stôl, uľavíte svojim platničkám a zabránite tak bolesti krku a chrbta, pretože telo sa uvoľní.

Klebeťte s kolegyňami

Klebeťte v kancelárii, ale s mierou. Namiesto toho, aby ste udržiavali vnútorné napätie v sebe, uľavte si. Zavolajte kolegyňu z vedĺajšej kancelárie na kávu a pekne „polopate“ jej povedzte, ako vás šéf zasa „vytočil“. A ako zasa pochválil „tú novú“. Mať spriaznenú dušu, ktorej sa môžete vyžalovať a ktorá je na vašej strane, je oslobodzujúce. Dať zo seba negatívne emócie von okamžite psychike naozak prospieva, nepríjemné myšlienky vás prestanú otravovať pri práci.

Len si zakričte

Ste nahnevaná, otrávená, nešťastná? Potom to ukážte! Raz za čas, ak je toho naozaj už „priveľa“, sa týmto spôsobom môžete uvoľniť. Samozrejme, že nezačnete vrieskať na rannej porade. Ale negatívne pocity musíte dostať zo seba von. Iste, z výchovy máme zakódované, že hnev a zlosť musíme v sebe potláčať. Pritom, ak ich nepustíme von, budú nás vnútorne zožierať ešpo poriadne dlho. Tak sa choďte vykričať napríklad do telocvične počas obedňajšej prestávky alebo po práci si zaboxujte v posilňovni a pritom si poriadne zaktičte. Uvidíte, ako sa vám uľaví. A hneď sa budete na svet pozerať o čosi jasnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #klebety #krik #nohy na stole

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....