Chcete byť úspešní? Naštartujte sa hneď ráno

Nuž, kto by nechcel byť šikovným, úspešným a uznávaným človekom?

20.12.2014 14:05
práca, zamestnanie, pracovný tím Foto:
Úspech nie je zadarmo.
debata

Každý, aj keď si to neprizná, v kútiku duše trocha závidí svojmu úspešnejšiemu bratovi, sestre, kolegovi či priateľovi. Neraz sa zdá, že tomu druhému ide všetko akosi ľahšie. Často to býva iba klam.

Nie vždy totiž vidíte, čo všetko sa za úspechom iných skrýva. Svojho úspešnejšieho kolegu nesledujete 24 hodín denne a tak vám isto unikne, že on býva v práci oveľa dlhšie, že vstáva ráno o piatej alebo, že si po nociach zvyšuje kvalifikáciu, kým vy spokojne spíte v posteli. Úspech je zvyčajne i drina a odriekanie si (aspoň v istom období), ale i správne zadefinovanie si toho, čo vlastne chcete v živote dosiahnuť. Neveríte?

Ponúkame vám niekoľko tipov od úspešných ľudí.

Nevyspávajte! Možno sa vám bude zdať táto rada krutá, ale úspešní ľudia nespia do desiatej, ale vstávajú skôr, aby mali čas naštartovať svoje telo. Preto väčšina z nich robí ráno nejakú fyzickú aktivitu napríklad si idú pred prácou zabehať alebo si zacvičia na stacionárnom bicykli prípadne si doprajú telu „päť tibeťanov“.

Úspešní ľudia si dávajú ciele. Niektoré z nich sú krátkodobé iné na dlhšie časové obdobie. I keď sa niektoré z nich môžu na prvý pohľad zdať nereálne, oni sa ich napriek tomu snažia dosiahnuť. Nevyjde to? Nevadí. I neúspech vie posunúť ďalej…

Vzdelávajte sa! Máte vysokú školu a ste spokojní? Chyba! Ľudia, ktorí niečo dosiahli sa nikdy neuspokoja s tým, že toto im stačí. Hľadajú možnosti ako sa naučiť niečo nové. Nie je to len o tom, že získate nové poznatky, ale nikdy neviete, aké kontakty vďaka ďalšiemu vzdelávaniu nájdete.

Hľadajte nové možnosti. Odpracovať si svojich 8 hodín a ísť domov ku sporáku. Nuž, ak je to váš cieľ, tak je to v poriadku. Chcete byť úspešné? Zabudnite na to, že prácu len pretrpíte a myšlienkami ste i tak úplne niekde inde. Úspešní ľudia hľadajú nové možnosti podnikania, spolupráce či zmeny pracovného miesta. Nečakajú, že niekto príde za nimi domov a ponúkne im job snov.

Vyhodia vás dverami, vojdite oknom. Nie, to neznamená, že budete dotieraví, tento typ ľudí nie je príliš obľúbení. Stačí, ak sa budete pravidelne pripomínať. Dôležité je totiž, aby druhí o vás vedeli.

Nevzdávajte sa. Aj ten najúspešnejší človek na svete zažil, že ho odniekiaľ vyhodili, povedali mu nie alebo ho odmietli zamestnať. I keď vás pošlú preč 100 krát, možno ten 101 krát bude pre vás odrazovým mostíkom k úspechu.

Naučte sa v pravú chvíľu povedať „ďakujem, toto si neprosím“. Na to je však potrebné, aby ste vedeli, čo naozaj chcete a kde sú vaše hranice. Tie si každý z nás musí určiť sám.

Nezabúdajte a buďte dochvíľni. Zabudnúť na dôležité pracovné stretnutie alebo naň hodinu meškať sa jednoducho neodpúšťa. Budúci klient či zamestnávateľ si to môže vysvetliť tak, že nie ste spoľahlivým partnerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanie #úspech #uznanie

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....