Vždy buďte vo firme popredu. Učte sa jazyky

Neustále svoj mozog cvičte. Nezaspite na vavrínoch, ak ste si istá dobrou prácou. O ňu môžete ľahko prísť.

02.10.2014 15:00
učenie jazyka, cudzí jazyk Foto:
Vždy buďte popredu.
debata

Máte dobrú prácu a občas si uvedomíte, že je to každodenný boj? Musíte sa obracať, bojovať chtiac-nechtiac s konkurenciou, vzdelávať sa popri tom všetkom. Uvedomte si, že to všetko má zmysel. Cíťte sa ako počas nekonečného konkurzu. Akoby od vás všetci stále viac a viac vyžadovali. Pracujte na sebe. Nikdy to nebude na škodu.

Asi najlepšou investíciou, ktorú nikdy neoľutujete, bude pre vás učenie sa jazyka. Vravíte, že v angličtine sa už zdokonaľovať nemusíte? Tak si „pribaľte“ ďalší jazyk. Nikdy vám nebude na škodu. Spomeňte si na krajinu, v ktorej ste sa dobre cítili. Alebo si podľa reči, ktorá sa vám páči, zvoľte destináciu, v ktorej chcete v lete dovolenkovať. Spravte hocičo, čím si posilníte motiváciu.

Vravíte, že by ste sa rada učili jazyky, no „nemáte čas“? výhovorka. Existuje jeden dobrý zlepšovák, ktorý sa vsunie do všetkých medzier a ocenia ho aj ľudia, ktorí čas nemajú. Dajte si budík o hodinu skôr ako sa plánujete zobudiť a čítajte si. Internetové noviny, knihy, pozerajte televízor, alebo si nájdite na internete rádio v reči, ktorú sa mienite učiť. Buďte s rečou v neustálom kontakte. Nie je možné, aby sa na vás nenalepila. Ak naďabíte na slovíčko, ktorému nerozumiete, nájdite si ho v slovníku a potom si ho desaťkrát zopakujte.

Zmieňte sa v práci o tom, že ste sa dali na učenie ďalšieho jazyka. Povedať niekomu o tom a nedržať to ako tajomstvo, je ďalším bodom, vďaka ktorému posilníte svoju motiváciu. Jednoducho už by ste nemali prestať, také ľahké vaše odhodlanie zas nie je. Nezabúdajte, že neustálym vzdelávaním rastie vaša cena v očiach druhých.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motivácia #cudzí jazyk #vzdelávanie #konkurencia #zdokonaľovanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...