Kolegyňa vás nemá rada? Vyčítajte to z jej tváre!

Aj jemné prejavy vám dokážu mnoho prezradiť. Stačí ich správne prečítať.

18.09.2014 17:00
práca, kolegyne, kolegyňa Foto:
S kolegyňou ste si práve "nesadli".
debata

Aj z reči tela sa dá vyčítať, čo si o vás kolegovia skutočne myslia. Zdá sa vám, že sa na vás „zle“ pozerajú? Zrejme vás intuícia neklame a naozaj im na vás čosi „nesedí“.

Možno to prebieha takto: Oproti vám ide kolegyňa. Usmeje sa na vás, ale jej tvár je pri tom zvláštne krivá. Jej úsmev s kľudným svedomím označíte za „kyslý“. A nemýlite sa! Ak pri pohľade či komunikácii s vami zodvihne jedno obočie alebo kútik úst, je to znak antipatie. Tieto prejavy trvajú len nepatrnú chvíľku, ale človek ich urobí podvedome. Ak sa na ne nesústredíte, ani si ich nevšimnete. Ak ste sa však rozhodli výraz tváre vašej kolegyne preskúmať, dá sa to. Pozor! Nerobte závery po prvom pokuse. Nechajte jej čas, aj vám, aby ste jej tvár preskúmali aspoň niekoľkokrát. Ak sa scenár jej prejavov opakuje, môžete si povedať, že ste jej práve „nesadli“.

Je vám to nepríjemné a rada by ste situáciu nejako vyriešili? Namiesto neustáleho zazerania a krivých úsmevov sa pustite do konštruktívneho rozhovoru. Začnite napríklad vetou: „Vieš čo, občas mám pocit, že chémia medzi nami celkom nefunguje. Je to zvláštne, ale cítim to. Ty si na tom ako?“ Možno ju týmto správnym pomenovaním situácie „vyvediete“ z rovnováhy, ale môžete nájsť spoločnú reč. A vzájomne si vysvetliť možné nedorozumenia. Takýto spôsob komunikácie môže mnohé veci medzi uviesť na pravú mieru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #kolegyňa #antipatia #mimika

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....