Hlúposti, ktoré od vás šéf vyžadoval

Jan Werich kedysi povedal: "Nejhorší zrážka je zrážka s blbcem". A my musíme súhlasiť. O to viac, ak ide o zrážku v práci, proti ktorej sa často nedá bojovať.

15.09.2014 17:00
šéf, šikanovanie, vzťahy na pracovisku Foto:
Šikanovanie zo strany šéfa nie je na pracovisku ničím výnimočným.
debata (3)

V zamestnaní totiž trávime 3/4 dňa a tak je úplne prirodzené, že nie vždy to medzi vami a šéfom klape ako hodinky. Nadriadení majú občas skreslené predstavy o tom, čo by mal alebo nemal ich podriadený robiť.

Zisťovali sme od vás päť najväčších hlúpostí, ktoré od vás šéf či šéfka vyžadovali. Tu sú:
1. Na pracovisku som nemohla piť kávu ani čaj. Nešlo o to, že by som ich míňala z firemných zdrojov. Bola som ochotná priniesť si aj vlastnú varnú kanvicu. Pitím čaju alebo kávy som nijako neohrozovala prevádzku. Mojej šéfke však vadilo niečo iné. Nechcela, aby som míňala na varenie kávy „jej vodu“, ktorú ona musí platiť. Pitný režim na pracovisku jej zjavne nič nehovoril…

2. Pracoval som krátku v jednej firme, ktorá mala na zamestnancov zvláštnu požiadavku. Na toaletu mali vymedzený čas počas obednej prestávky. Dôvod, aby zbytočne nebehali počas pracovnej doby. Ako to vyrieši zamestnanec, ktorý naozaj „musí“ ísť som sa nedozvedel, lebo som odtiaľ radšej rýchlo odišiel.

3. Bola som prijatá ako účtovníčka v jednej spoločnosti. Kde som mala vymedzené aj moju pracovnú náplň. Samozrejme, výhradné ekonomickú. O to väčšie bolo moje prekvapenie, keď odo mňa šéfka žiadala, aby som raz do mesiaca umyla všetky okná vo firme (na štvrtom poschodí) a povysávala koberce. Vraj nebude na to platiť upratovačku keď to zvládnem aj ja. Ohradila som sa, že to nie je moja náplň práce a bojím sa výšok. Na čo ona reagovala, že všetky jej účtovníčky to robili a nemali s tým problém.

4. Môj bývalý šéf si ma pomýlil s au pair. Prijal ma na pozíciu asistentky. Vyžadoval odo mňa dva jazyky slovom aj písmom a vysokoškolské vzdelanie. Realita bola taká, že do 15.00 hod som robila asistentku a potom vybrala jeho syna zo škôlky, odviezla ho k nim domov a venovala sa mu dovtedy, kým jeden z jeho rodičov neprišiel domov. Čo bolo zhruba okolo 20.00 hod.

5. Stretla som sa s jednou absurdnosťou v bývalej firme. Moja šéfka bola posadnutá zdravým stravovaním a tak nás doslova šikanovala za to, čo jeme. Do firmy sa nesmeli nosiť žiadne nezdravé jedlá, sladkosti či koláče. Povolená bola iba zelenina a celozrnné pečivo. Piť bolo dovolené len vodu z filtračnej kanvice. A na kávu sme mohli zabudnúť. Dopadlo to tak, že všetci sme húfne chodili cez obednú prestávku do neďalekého bistra.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #šéf #pracovisko #šikanovanie #požiadavky

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....