Čaká vás koberček u šéfa? Pripravte sa naň!

Tak to je nepríjemné! Čaká vás stretnutie so šéfom a ani za svet neviete odhadnúť, či ide o zvýšenie platu alebo kritiku.

18.09.2014 09:00
rozhovor so šéfom, koberec Foto:
Nemyslite hneď na najhoršie.
debata

Nemyslite na najhoršie
Ak ste od šéfa obdržali suchý mail s termínom stretnutia, nemyslite hneď na najhoršie. Ale pre každý prípad sa dôkladne obrňte. Poriadne zalovte v pamäti – čo ste v ostatnom čase urobili zlé, čo konkrétne by vám mohol šéf vytknúť? Zmapujte situáciu. Máte novú kolegyňu, pridelený nový projekt, alebo inú novinku, ktorá vám začala piť krv? (Aleby vy jej?). Cítite ohrozenie z niektorej strany?

Bráňte sa
Asi dokážete triezvo zhodnotiť svoje slabinky. Aj keď sa akokoľvek snažíte, nedokážete prísť načas na stretnutie s klientom, do práce neustále meškáte. Pripravte si svoje ALE. Áno, meškám do práce, ale odchádzam každý deň posledná a podobne. Pripravte sa na stretnutie najmä psychicky. Nedopustite, aby vás šéf zaskočil. O všetkom viete a na všetko reagujte prompte a hlavne bez emócií.

Uznanie
Možno, že na koberčeku budete riešiť niečo pozitívne a váš šéf má taký zmysel pre humor, že vás nechá tri dni stresovať. Pripravte sa aj na túto situáciu. Netvárte sa príliš prekvapene, keď vám navrhne zvýšenie platu, viac voľna alebo menej práce. Usmejte sa a poďakujte. Dáte mu tým najavo, že svojimi kvalitami ste si istá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #rozhovor so šéfom #zvýšenie platu #stres #koberec #vďaka

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....