Ako sa nezblázniť z novej kolegyne?

Práca nie je škola a tak sa musíte správať ako dospelá.

26.08.2014 17:00
kolegyňa, práca, žena Foto:
Opäť vás kolegyňa nahnevala?
debata

Zrazu sa vo vašom „zabehnutom“ príjemnom kolektíve zjavila nová tvár. Na prvý pohľad vám práve „nesadla“. Ale ona sa z novej práce odísť nechystá… Ako sa vyrovnať s tým, že s ňou budete tráviť naozaj veľa času? Jednoducho! Buďte profesionálka.

V žiadnom prípade jej nedávajte najavo, že vám nie je pochuti. Neviete, odkiaľ prišla a koho vo firme má za sebou. Nepriateľským prístupom by ste si mohli len pohoršiť. Správajte sa k nej profesionálne, nie ako malé dieťa v škole.

Ak vás požiada o pomoc, buďte ústretová. Spomeňte si, že aj vy ste kedysi začínali a občas ste potrebovali pomocnú ruku. I keď s ňou netúžite byť kamarátka, na jej prosby sa snažte odpovedať.

Zdá sa vám, že vás akosi často „otravuje“. Že by mohla byť samostatnejšia? Majte trpezlivosť! Nie všetci sú takí flexibilní a učenliví, ako očakávate. Skúste ju strpieť a vysvetľujte s kľudnou tvárou.

Pozvania na kávu nemusíte odmietnuť. Ona sa cíti izolovaná a chce „zapadnúť“. Dajte jej šancu! Veď sa z vás nemusia stať hneď najlepšie kamarátky na svete, ale ako kolegyňu by ste ju nemali ignorovať.

Pozor na kritiku! Povedzte jej šetrne, ak sa jej niečo nepodarí, ale nedeptajte ju! Nie ste jej šéfka, ale kolegyňa. Ak je starostí s ňou nad vašu hlavu a máte pocit, že aj nad rámec vašich povinností, riešte to so šéfom.

Neohovárajte ju. A nenechajte sa zatiahnuť do žiadnych spiknutí. Takéto boje zbytočne vyčerpávajú a obe strany oberajú o energiu. A neviete, kedy sa takéto ohováranie môže obrátiť proti vám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #škola #kolegyňa #profesionálka

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...