Najobľúbenejšia ste vo veku 29 rokov. Potom to už ide 'z kopca'!

Nadobudli ste niekedy pocit, že čím ste staršia, tým vás ľudia majú radšej? Alebo že s vekom sa rozrastá aj počet vašich priateľov? Potom asi budete jedna z výnimiek.

21.08.2014 11:00
priatelia - komunikácia - kolegovia - dobré vzťahy Foto:
Vo veku 29 rokov je počet priateľských vzťahov najväčší - veľká časť z nich sa rodí na pracovisku.
debata

Ako totiž preukázal nedávny prieskum, ktorý realizovala vo Veľkej Británii firma Genius Gluten Free na vzorke 1500 respondentov, sú najobľúbenejší ľudia vo veku 29 rokov. Toto je obdobie života priemerného človeka, keď je najobľúbenejší v spoločnosti, má najväčší počet priateľov, sociálnych väzieb a cíti sa byť spoločensky najúznávanejší.

Dôvodom podľa vedcov, ktorých citoval britský Independent, je fakt, že v poslednom roku pred dovŕšením tridsiatky má mnoho ľudí ešte väzby zo školy, ale zároveň si vytvára už nové vzťahy na pracovisku. Asi neprekvapí, že jednotlivci cítia v tomto veku už bližšie puto k spolupracovníkom než k bývalým spolužiakom či kamarátom zo strednej a z vysokej školy.

Dôvod je však prozaický – pracovné prostredie totiž na ľudí kladie nároky a často spoločne prežívajú tlak a stres pracovného kolobehu, čo ich môže zbližovať. Viac priateľských väzieb v práci si pritom vytvárajú ženy – z povolaní to sú najmä umelci, ale tiež ľudia na šéfovských postoch (o tom, či ide o skutočné, alebo účelové priateľstvá, sa výskum nezmieňuje)

Odhadovaný počet priateľov jednotlivca vo veku 29 rokov je podľa výskumu zhruba 80 osôb. Ako vyplýva z výsledkov spoločnosti Genius Gluten Free, každým ďalším rokom sa toto číslo znižuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #obľúbenosť #priatelia #väzby

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...