Vyhovuje vám stereotyp, zmeny vás desia?

K tomu, aby ste boli v pohode a podali čo najlepší výkon, potrebujete svoje zabehané návyky, žiadne zavádzanie nových pravidiel?

08.07.2014 15:00
práca, zamestnanie, stereotyp Foto:
Ak nezvládate prispôsobiť sa zmenám, vo firme príliš nepochodíte.
debata

Zlá správa – vy sa musíte prispôsobiť prostrediu, nie ono vám.

Klapky na očiach, priemerná kvalita

Možno si to neuvedomujete, alebo nechcete priznať, že váš spôsob myslenia nevyhovuje okoliu a pri mnohých činnostiach sa vďaka nemu miniete s efektivitou. Ľudia milujúci stereotypy na to majú rôzne dôvody – pohodlnosť, obavy zo zlyhania, či tvrdohlavosť. Ťažko s nimi pohnúť, pokiaľ to ich samých neobmedzuje a nezačne im vadiť. Ku ktorému typu patríte vy?

Sledujete si len svoje? Kolegovia z vás „majú radosť“…

Vyhýbate sa aj kolektívnej práci, lebo máte svoj obľúbený štýl práce, ktorý neradi meníte, život plný noviniek vás príliš stresuje? Azda to ani nemyslíte v zlom a možno sa bojíte, že by ste sa nezvládli prispôsobiť zmene, ale s týmto prístupom dnes vo firmách nepochodíte.

Líder by určite mal mať rozhľad

Ak si tú svoju cestičku šliapete ako šéf tímu, ktorého musia rešpektovať ostatní, obmedzenosť by tu nemala mať priestor. Zadubenec nie je obľúbený a už vôbec nie prirodzene rešpektovaný, ďaleko to nedotiahne. A to nielen smerom k svojim podriadeným, ale aj voči spolupracovníkom v širšom kontexte.

So suchárom nie je veľa zábavy

Človek, ktorý má problém prijať nové výzvy, zaviesť do života nové nápady a možnosti ich realizácie, posúvať sa niekam ďalej vo svojej profesii, je o dosť ochudobnený aj v súkromí. Unikajú mu zaujímavé zážitky, prichádza o príležitosti nájsť nových známych a kamarátov, obohatiť svoj vnútorný svet, spoznať lepšie sám seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #zmeny #zamestnanie #stereotyp

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...