Vneste do kancelárie pohodu

Vonku je jar, vpustite ju aj na pracovisko, rozjasnite atmosféru!

20.04.2014 11:00
práca, pracovný tím, office Foto:
Buďme tolerantnejší k chybám a zlozvykom druhých.
debata

Vetrajte, zabudnite na zatiahnuté žalúzie, nech vás môže slnko trochu poštekliť. Usmievajte sa, rozprávajte s kolegami o dovolenke, snažte sa vytvoriť čo najpríjemnejšie prostredie sebe i okoliu.

Farby, vône, hudba

Zamerajte sa najskôr na svoj pracovný stôl, kde by malo byť najmä to, čo nutne potrebujete, ale aj nejaká svieža jarná kvetinka, fotografie blízkych, či talizman pre šťastie. Dohodnite sa s kolegami, čím by ste skrášlili celú kanceláriu, poraďte sa o farbách, vôňach i hudobnej kulise. Mali by ste sa na týchto veciach zhodnúť, aby nikomu nič neprekážalo, nerušilo ho v práci.

Nálada, tolerancia, ochota

Protredie najlepšie vylepšíme tým ako sa správame – skúsme sa s kolegami deliť viac o tie príjemné zážitky, než o pochmúrne. Zároveň buďme tolerantnejší k chybám a zlozvykom druhých, veď každý máme svoje. Radšej podajme pomocnú ruku tam, kde vieme efektívne zasiahnuť a snažme o kolektívne pôsobenie v pracovnom i ľudskom zmysle.

Problémy riešme, nevytvárajme

Kde-tu sa občas vyskytne aj niečo, čo si vyžaduje väčšiu námahu na zvládnutie situácie, ale všetko je riešiteľné. Nenafukujme problémy, nepridávajme do ohňa – keď sa iným nedarí, nepanikárme nad vlastným problémom. Promptne sa ho snažme riešiť, tým sa ho rýchlo zbavíme. Buďme kolektívnymi hráčmi, pristupujme k veciam pozitívne a v práci sa budeme cítiť lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný tím #atmosféra

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...