Konfliktný kolega nablízku? Nedajte sa!

Pre pokoj na pracovisku a pre váš dobrý pocit, stlmte zlé nálady.

19.04.2014 14:00
práca, pracovný tím, office Foto:
Nastavte sa tak, že vás nevhodné správanie druhých nevykoľají.
debata

Ak zistíte, odkiaľ prúdi negatívna energia, snažte sa ju ignorovať. Niekedy je snaha o spacifikovanie mrchy márna a ešte ťažšie je pokúsiť sa s ňou vyjsť.

Nevie, čo od rozkoše

Konfliktná osôbka šíri zlú krv väčšinou preto, lebo sa nudí, nevie inak zaujať, alebo má nervy na „dranc“. Nič z toho čo vystrája nemusíte brať osobne, ale je zrejmé, že vám to môže brániť v kvalitnom výkone, komfortnom pocite, radosti z práce. Môžete skúsiť riešiť problém aj otvorene – so zdrojom konfliktu, s ostatnými kolegami, s nadriadeným. Výnimočne to môže pomôcť, ale zväčša sa zlá povaha ťažko krotí k spokojnosti všetkých.

Ignorovať, ignorovať, ignorovať

Najideálnejšie je nevšímať si výstrelky čudáka. Nielen navonok, ale najmä vo vnútri sa nastaviť tak, že vás nevhodné správanie toho druhého nevykoľají. Venovať sa svojej činnosti, v rámci prestávky sa rozptýliť príjemnou činnosťou, byť nad vecou. Pozor však na ľudí, ktorí dokážu nenápadne a azda i nechtiac okolie vtiahnuť do svojich čiernych myšlienok a zatemniť im mozog. Nemusí ísť o cielenú záležitosť, jednoducho sú od prírody pesimisti a keď narazia na niekoho, kto im chce pomôcť, vypočuť ich a pochopiť, radi ho vysajú z energie. Skrátka sa im uľaví…

Nenechajte so sebou manipulovať

Sú medzi nami i takí, ktorí veľmi premyslene narábajú s cudzími emóciami vo svoj prospech. Cieľom je zdvihnúť si náladu, sebavedomie a urobiť dojem na úkor niekoho iného, koho oslabia a potopia. Urobia to tak, aby obeť ani netušila, že spadla do pasce a o zábavu majú postarané. Vykradnú človeku vnútro, zasiahnu jeho slabiny, vyžmýkajú z neho know how, odstavia ho z cesty a na rebríčku úspechov ho predstihnú. Ale môžete byť šikovnejší a vyhnúť sa manipulátorovi, hlavne to chce opatrnosť a čuch na mrchy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #pracovný kolektív #pracovná atmosféra

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...