Únava? Vezmite si deň dovolenky

Poviete si niekedy "len tak" vetu: Ostať jeden deň v posteli a celý deň čítať? Tak ho zrealizujte!

19.03.2014 12:00
čítať knihu, žena číta Foto:
Ilustračné foto.
debata

Nemusíte byť každý deň dovolenky, ktorých máte do roka asi dvadsať, niekde na pláži. Keď cítite neskutočnú únavu a potrebujete sa nadýchnuť, vezmite si deň dovolenky. Hoci aj uprostred týždňa. A užite si tento deň naplno.

Záväzok číslo jeden: Vstaňte až po ôsmej. Celý deň sa venujte pravidelnému konzumovaniu. Možno, že sa vám práve v tento deň podarí začať sa zdravo a päťkrát denne stravovať. Umyte si chladničku, choďte si do nej nakúpiť. Vyhýbajte sa pri tom všetkom akýmkoľvek myšlienkam na prácu a ak môžete, vypnite si mobil. Aj od partnera by ste si tento deň mohli oddýchnuť. Najlepšie, ak mu to aj vysvetlíte. „Som hotová. Potrebujem vypnúť. Od všetkého.“ Určite pochopí.

Po perfektnom obede, ktorým sa obdaríte, sa uložte znova do postele, alebo si urobte pohodlie na balkóne, ak už je teplúčko. Do ruky zaujímavá knižka, ktorú ste už nelistovali asi rok. Nebuďte prekvapená, ak si po chvíli uvedomíte, že ani neviete o čom čítate. Bude to pre vás znamenať len jediné: Tento deň ste fakt potrebovali. A užite si ho do poslednej minúty. Opakujte si, že všetko robíte len a len pre seba.

Zažeňte myšlienky, ktoré sa budú týkať výčitiek. Častokrát sa totiž dostaví pocit zbytočnosti. Rok ste v pracovnom tempe, z ktorého sa nedá len tak vypnúť, ale vy sa v tento deň veľmi snažte. Ak sa to podarí, do práce sa na druhý deň vrátite ako vymenená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #oddych #čítať knihu

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...