Medvedí cesnak už v lesíkoch vystrkuje rožky. Ak s ním v kuchyni ešte nemáte žiadne skúsenosti, tento receptár vám bude výbornou inšpiráciou.
Rôzne omáčky, nátierky či pochutiny sa míňajú, zostávajú po nich len prázdne poháre. Vyškrabkať a dostať z nich všetky zvyšky sa dá nielen lyžičkou. Vieme, ako z nich vydolovať maximum!
Radi sa pokocháme krásnym zákuskom, ale zdá sa, že pritom myslíme aj na figúru. To by tak mohlo vysvetliť prvé miesta v rebríčkoch najklikanejších a najukladanejších februárových receptov.
Vyskúšajte raz namiesto zemiakových hranoliek zeleninové. A možno pri nich už zostanete...
Stačí len spolu zmiešať všetky suroviny a upiecť. No môže to byť ešte jednoduchšie?
Strukoviny treba pred varením namáčať. Ale čo ak nemáte čas, alebo vám to vyfučalo z hlavy?
Vrstvy plné rôznych chutí v sebe skrývajú tieto plné pekáče. Zemiaky doplnené dobrou klobáskou, mletým či údeným mäsom, vajíčkami, bryndzou alebo hubami, to je perfektné jedlo na víkend.
Namiesto chýbajúceho prášku do pečiva môžete do cesta použiť jedlú sódu. Ale celkom také jednoduché to nie je.
Upečte si doma špecialitku, ktorú ste ochutnali na dovolenke v Turecku či Grécku.
Dozlatista opečené kúsky chleba či pečiva dodajú aj nudnej polievke či šalátu ten správny chrumkavý rozmer.
Kto v lete nelenil a nasušil si zásobu húb, ten si teraz môže vychutnať všetky tieto skvelé pokrmy. Uvarte si voňavú polievku, rizoto, cestoviny či upečte placky, určite neobanujete.
Skúsené gazdinky sa pravdepodobne takouto banalitou nezaoberajú, ale kuchárski nováčikovia si určite nie raz položia túto otázku.
Nepotrebujete kvantum ingrediencií, aby ste urobili výborný koláč alebo zákusok. Tieto recepty vám ukážu, že aj z minima prísad sa dá urobiť chutný dezert.
So studenou horčicovou omáčkou získa vaše mäso, ale aj syry, úplne nový šmrnc.
Balíček cestovín a konzerva tuniaka sa nájde snáď v každej špajze. K nim pár správnych doplnkov a vynikajúce jedlo bude onedlho na stole.
Vyjedáte arašidové maslo len tak lyžicou? Možno je to iba preto, že neviete, ako by ste ho mohli v kuchyni použiť aj nápaditejšie. A nielen tam.
Tenučké plátky vareného hovädzieho jazyka, to je lahôdka, ktorá osloví každého gurmána aj hosťa. Ako tento, tak zriedkavo používaný kus mäsa správne uvariť?
S ovocím, tvarohom, gaštanovým pyré, so šľahačkou či s chuťou punčáku. Do zákuskov pripravených vo forme na srnčí chrbát môžete zakomponovať všetko, čo máte radi.
Výborné recepty na voňavé a chrumkavé pečivo, ktorému ťažko niekto odolá. Zahryznite sa do čerstvo upečeného domáceho rožteka priamo z vašej kuchyne!
Aj keď ide o jednoduchú kuchársku techniku, vždy sa môže niečo pokaziť. Na čo si teda pri blanšírovaní zeleniny dať pozor?
Obľúbené hrnčekové recepty v sebe skrývajú isté riziko. Čo môže za to, že nám koláč nevyjde tak, ako by mal?
Pistácie sú nielen výborné k telke, ale tie nesolené sú perfektné do sušienok, koláčov či krémových zákuskov. Tieto musíte skúsiť!
Prešpikovanie slaninkou urobí aj zo suchšieho mäsa šťavnatejšiu a chutnejšiu záležitosť. Neviete ako na to? Poznáme pár kuchárskych trikov.
Keď zemiaky spracujete na fajnovo ochutené krokety, už to nebude nudná príloha. A dajú sa pripraviť na toľko skvelých spôsobov, že obstoja dokonca aj ako samostatné jedlo.
Zmrazenie je jedným z najlepších spôsobov, ako neplytvať potravinami. Nie je však vhodné pre všetky. Ako je to s takým avokádom?
+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
€ Môžete mať svoj názor, len ho musíte...
+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
€ Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...