Jedlo

tvaroh, syr

Procedúry prípravy tvarohu a syra

04.02.2017 17:00

Tvaroh má mnoho blahodarných účinkov na ľudský organizmus a dá sa pripraviť aj v domácej kuchyni.

marinované a údené diviačie karé, divina

Je vám zverina po chuti? Kedysi bola lahôdkou číslo 1

03.02.2017 17:00

Mäso z diviny je kvalitatívne lepšie ako mäso domácich jatočných zvierat. Má viac bielkovín, je jemnejšie a lepšie stráviteľné.

čerstvý syr, riccota

Čerstvé syry sú kráľovskou pochutinou

02.02.2017 13:00

Syr mal a stále má nezastupiteľné miesto na stole obyčajných ľudí, ale aj na stoloch vladárov. Má nespočetné množstvo podôb.

cibuľa - červená cibuľa

Ako správne nakrájať kapustu či cibuľu? Manuál pre každú gazdinú!

31.01.2017 11:00

Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.

cupcake

Sladký Valentín vďaka čarovným minibábovkám! Vyskúšate?

31.01.2017 09:00

Ak váš partner miluje cupcake, prekvapte ho na Valentína romantickým dezertom v tónoch lásky.

paradajkový šalát s tofu a červenou cibuľou

Cibuľa - poklad zo špajzy

26.01.2017 15:00

Cibuľa má dôležité miesto v domácej lekárni aj v každej kuchyni. Ponúkame pár rád, ako ju v kuchyni použiť najlepšie.

cuketa, špagery

Z ktorej zeleniny si vyrobíte špagety?

24.01.2017 13:00

Ak túžite v strave obmedziť sacharidy, potom ste možno rozmýšľali nad inými možnosťami, ako si dopriať napríklad obľúbené špagety.

jelení guláš, divina

Čriepky z abecedy prípravy diviny - toto by ste mali vedieť!

21.01.2017 10:30

Príprava diviny je cestou ku chutnému a nie celkom tradičnému jedlu. Mali by ste však poznať aj pár trikov pri samotnom varení a úprave.

šošovica, šalát

Zasýtená čo najdlhšie? Po týchto potravinách sa oplatí siahnuť

18.01.2017 13:00

Aby ste zbytočne nemaškrtili počas dňa, stravujte sa rozumne.

šošovica

Zdravý mix špenátu a šošovice na zimu! Zahrejte sa chutnou polievkou

16.01.2017 17:00

Prídete domov z práce, premrznutá po ceste z autobusovej zastávky. A núka sa otázka, čo na večeru.

cesnak, bravčové mäso

Malé silné strúčiky

15.01.2017 14:00

Najsilnejšie druhy cesnaku majú zvyčajne najmenšie strúčiky. Malý silný cesnak je účinnejší ako veľký slabý. To väčšina bežných spotrebiteľov nevie.

cibuľa, zelenina, varenie

Cibuľa je kráľovnou kuchyne

14.01.2017 17:00

Cibuľa je na celom svete najpoužívanejšou kuchynskou zeleninou. Nezaobíde sa bez nej takmer žiadna príprava mäsa a zeleniny.

strukoviny cestoviny

Varenie bez lepku

13.01.2017 15:00

Pre varenie bez lepku treba poznať pravidlá a chopiť sa ich s vášňou kulinára.

zemiakové placky so syrom, celiakia, lepok

Bezlepková strava automaticky neznamená stravu zdravšiu

11.01.2017 09:00

Aj bez lepku môžte pripraviť pestré jedlo. Každé ráno treba myslieť na desiatu, ktorú je dobre pripraviť hneď ráno a nikdy nevychádzať bez pripraveného jedla.

bezlepkové potraviny, celiakia

Bezlepková strava je plnohodnotná

10.01.2017 09:00

Celiakia je autoimunitná choroba, ktorej základnou charakteristikou je neznášanlivosť lepku, čo vedie k poškodeniu sliznice tenkého čreva.

Zľavy.Pravda.sk

Deň plný zábavy pre celú rodinu v modernom akvaparku Chocholowskie Termy 30.09% zľava

Deň plný zábavy pre celú rodinu v modernom...

Najväčší kongresový hotel v Európe - Top Hotel Praha**** s neobmedzeným wellness a dobrou dostupnosťou do centra 60.22% zľava

Najväčší kongresový hotel v Európe - Top...

Zámecký hotel Lednice**** - romantika s degustáciou vína, platné do konca roka 0% zľava

Zámecký hotel Lednice**** - romantika s...

Jar v Dudinciach v retro hoteli Flóra*** s plnou penziou, wellness a masážou 49.15% zľava

Jar v Dudinciach v retro hoteli Flóra*** s...

cvikla, červená repa, detox

Cvikla - miláčik z kuchyne v zimnom období. A vitamínový kamoš

07.01.2017 12:00

V zime je obľúbenou vitamínovú bombou cviklový šalát s kapustou, chrenom a jablkami. Okrem buľvy možno konzumovať ako šalát aj listy cvikly.

reštaurácia, obed, večera, obsluha, čašník

Čo si nikdy neobjednávať v reštaurácii?! Vyhnite sa nasledovnému...

02.01.2017 09:00

Každý z nás aspoň raz za čas zamieri do reštaurácie. Či už je to slávnostný obed alebo večera, stretnutie s rodinou, rande, alebo večerné posedenie v kamarátmi.

slané pečivo, Vianoce, pečenie

Slané pochúťky na silvestrovský stôl

31.12.2016 11:00

Pripravte si rýchle slané dobroty k silvestrovským drinkom.

Anketa: Pitie detského šampanského na rodinných oslavách. Ste za či proti?

Šampanské k hlavnému jedlu namiesto vína? Áno!

29.12.2016 17:00

Šampanské, často podávané k dezertu či len ako aperitív, sa stále častejšie snúbi s hlavným jedlom a svojimi bublinkami dopĺňa rybu, mäso aj syr.

Vianoce, pečenie, medovníky

Pečte, zdobte, sviatkujte! Čas medovníčkov je tu

22.12.2016 13:00

Tradícia pečenia vianočných medovníkov a perníkov je v slovenských končinách poriadne dlhá. Posledné roky sa nesú v znamení návratu k vlastnej výrobe.

hruška, hrušky

Napasovať telo do róby? Tu sú dve bleskové diéty pre vás!

21.12.2016 09:00

Do Vianoc je čoraz menej dní a čas neúprosne beží. A práve teraz sa to nehodí. Nech skúšate, ako skúšate, svoje telo do šiat, ktoré si chcete obliecť na Vianoce, nijako nenapasujete.

zeleninová omáčka, čatní, paradajky

Tieto potraviny nedávajte do chladničky. Iba im uškodíte!

20.12.2016 15:00

Skladovanie je hotová veda. Niektoré ovocie či zelenina si žiada chlad, iné vlhkosť a ďalšie zase izbovú teplotu.

vianočné pečenie

Exotické ovocie na Vianoce

20.12.2016 11:00

Exotické ovocie sa stalo súčasťou nášho sladkého jedálneho lístka. Vďaka globalizácii nie je exotické ovocie už také exotické ani na slovenskom vianočnom stole.

Tradičné vianočné medovníky

Z abecedy vianočného pečenia

18.12.2016 15:00

Vianočné pečivo je dobré pripravovať postupne, aby sme predišli zbytočnému zhonu a aby pečivo krásne zmäklo.

slávnostná vianočka z celozrnnej múky

Rozmanité podoby vianočky

17.12.2016 14:00

Vianočka ako symbol najkrajších sviatkov roka sa piekla v rozličných podobách – väčšinou iba z kysnutého cesta a zapletala sa z viacerých prameňov.