Tajná ingrediencia tekvicovej polievky? Postará sa o jej výnimočnú chuť

Jeseň je čas tekvíc aj lahodných krémových polievok. Nie sú náročné na prípravu a zahrejú aj počas sychravých a čoraz chladnejších dní či večerov.

28.09.2022 10:00
Hokkaido, polievka, tekvica Foto:
Tekvicová polievka.
debata

Ak skúšate rada nové ingrediencie a chuť tekvicovej polievky sa snažíte vždy o čosi vylepšiť, táto ingrediencia by vám nemala „ujsť“. Reč je o jablkovej šťave, ktorá sa do tekvicovej polievky priam pýta.

Základný recept si vystačí len s niekoľkými ingredienciami, ktoré určite dobre poznáte – tekvica, cibuľa, zemiaky a smotana. Ak však nezabudnite pridať trochu jablkovej šťavy ako tajnú ingredienciu, vaša polievka dostane lahodnú, ovocnú chuť, ktorá prekvapí vás aj hostí. Ak nemáte doma jablkový džús alebo chcete, aby bola polievka trochu krémovejšia, môžete pridať aj kúsok jablka na zvýraznenie chuti.

Na prípravu tekvicovej polievky potrebujeme:

  • tekvicu
  • 2 zemiaky
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 1 pór
  • 1,5 l hovädzieho vývaru
  • maslo
  • 1 pohár jablkového džúsu

Ako na to?

  • V hrnci sa zohreje maslo a podusíme na ňom nakrájaná zelenina.
  • Tekvicu ošúpeme, odstránime semiačka a pokrájame na kocky.
  • Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme kúsky tekvice a dusíme 15 minút na miernom ohni.
  • Prilejeme jablkovú šťavu, krátko povaríme.
  • Polievku rozmixujeme na pyré tyčovým mixérom a dochutíme soľou, korením a trochou smotany.

Vyskúšajte aj tieto recepty

Video
Ak obľubujete pestrosť chutí a konzistencií, určite musíte vyskúšať tento recept. Do štúdia nám ho priniesol Miroslav Buľovský, ktorý prostredníctvom združenia PARASPORT24 pomáha ľuďom s handicapom.
Video
Ochutnajte krémovú zelerovú polievku s mozzarellovými krekrami v podaní slovenskej módnej návrhárky Zuzany Hakovej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #tekvica #tekvicová polievka

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...