Kotvičník zemný. Tajomná rastlinka, ktorá pomôže nielen v posteli

Extrakt alebo čaj z kotvičníka sa skloňujú väčšinou ako prírodný nástroj na podporu mužskej potencie. To však zďaleka nevyčerpáva možnosti tejto bylinky, ktorými dokáže byť prospešná aj pre ženy. Kotvičník je bylinka, ktorú sa oplatí mať vo svojej lekárničke.

04.12.2021 07:00
menopauza - návaly tepla - žena v prechode Foto:
Podporuje silu, výkonnosť, je skvelým partnerom pre zlepšovanie športových výkonov.
debata

Nástroj vitality

Kotvičník je rastlina, ktorá sa vyskytuje v Európe, Ázii, Afrike aj Oceánii. Originálny pôvod sa však dá vystopovať práve do Ázie, kde ho už pred 15 storočiami považovali za zdroj životnej energie. Kotvičník zemný, nazývaný aj Tribulus Terrestris je dlhé roky nástrojom, ako telu doliať energiu a vitalitu. V čínskej medicíne sa jeho vňať, kvety aj listy využívajú už viac ako 400 rokov. So skvelými výsledkami.

Špeciálne pre ženy

U mužov je kotvičník svojimi účinkami prirovnávaný k viagre, ale veľmi dôležitý prínos má aj pre ženy. Pozitívne totiž ovplyvňuje menštruačný cyklus a ovuláciu. Stimuluje hormonálnu sústavu ženy a zvyšujú sa šance na dozretie a uvoľnenie vajíčka. To má dôležitý význam pre dobré oplodnenie. Ak preto túžite po dieťati, kotvičník určite padne vhod.

Potláča depresiu a zlepšuje sexuálne zdravie

Toto platí pre obe pohlavia súčasne. Dajte si po obede čaj z kotvičníka a po pár dňoch uvidíte pozitívne zmeny. Bylinka totiž úspešne potláča stavy úzkosti, vnútorného napätia, stresu a zvyšuje sexuálnu túžbu. Pretože tá dokáže byť silná práve len v takom prípade, ak práve neprežívate smutné obdobie. A v tom je kotvičník významne nápomocný.

mandarinka, žena, dlaň Čítajte aj Benefity „obyčajnej“ mandarínky. Málokto ich pozná

Menej cukru aj cholesterolu

Diabetes a problémy so srdcom sú veľmi častým dôvodom predčasného úmrtia. Kotvičník však aj v tomto prípade prichádza na pomoc. Ukázalo sa, že po troch mesiacoch užívania prišlo u žien k zníženiu hladiny cukru a cholesterolu v krvi. A to je presne ten dôvod, pre ktorý sa kotvičník oplatí konzumovať.

Pomoc v klimaktériu

Pri klimaktériu sa obvykle odporúča Maca, ktorá s kotvičníkom pôsobí synergicky a ich vzájomným užívaním je výsledný efekt oveľa vyšší. Kotvičník u mužov totiž stimuluje tvorbu testosterónu, no u žien progesterónu a estrogénu. Preto má schopnosť ženy previesť obdobím menopauzy bez závažných problémov.

Zdroj životnej energie

Kotvičník zemný má zaujímavé pôsobenie na organizmus. Podporuje silu, výkonnosť, je skvelým partnerom pre zlepšovanie športových výkonov. No súčasne dokáže spoľahlivo potláčať nespavosť. Kombinácia týchto dvoch faktorov zaručí, že ste počas dňa plní energie a ráno vstávate oddýchnutí. Aj preto sa mu hovorí aj prírodný zdroj životnej energie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #depresia #libido #cholesterol #vitalita #hormonálny cyklus #klimaktérium #cukor v krvi

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...