Stravovacie prešľapy počas obeda! Robíte ich aj vy?

Čo ste mali dnes na obed vy? Šalát? A čo k nemu? Alebo vás zlákali lahodné cestoviny?

18.10.2020 08:00
žena, šalát, jedlo Foto:
Tak čo ste dnes mali na obed?
debata

Šalát ako kalorická bomba

Lahodný a zdravý šalát si vyskladáte pri šalátovom pulte v reštaurácii, ale… Ešte pred zaplatením ho rýchlo „vylepšíte“ opečenými krutónmi, slaninkou a dressingom. Pripraveným dressingom sa v prípade, že chudnete, treba vyhnúť. Dôvod? Obsahujú veľa cukru, preto sa radšej spoľahnite na citrónovú šťavu, ocot a olej. To na dochutenie šalátu celkom postačí. Krutóny z bielej múky, navyše, ak sú plné oleja, takisto neprinášajú telu žiadne živiny, ide o prázdne kalórie.

Priveľa sacharidov

Pizza, cestoviny alebo sendvič – stres v práci máme často tendenciu kompenzovať jedlom počas obedňajšej prestávky. Keďže telo „spotrebuje“ jednoduché sacharidy rýchlejšie ako komplexné, pocit nasýtenia vydrží len krátko. Ak sa počas obeda nezaobídete bez sacharidov, dbajte na to, aby ste s nimi vždy pridali väčšiu porciu zeleniny. Vyberte si napríklad len malú porciu cestovín a veľký miešaný šalát.

Smoothie namiesto obeda

Na obed nie sú vôbec dobrým riešením smoothies, ani tie s jogurtom. Keďže telo trávi tekutú stravu rýchlejšie, žalúdok je zasýtený iba na krátky čas. Navyše, v smoothies sa zvyčajne nenachádzajú žiadne, alebo len minimum bielkovín (ak nepočítame proteínové prášky, ktoré si niekto do smoothies pridáva) a práve tie dodajú človeku pocit zasýtenia na celé poobedie v kancelárii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #cestoviny #obed #šalát

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...