Potraviny, ktoré vedia vyhladzovať vrásky a doplnia energiu

Vysoké teploty počas leta sú zaťažkávajúcou skúškou na organizmus. Práve preto po ňom zvykne na koži pribudnúť zopár vrások navyše. Vás sa to týkať nemusí, ak zvolíte počas leta správnu kombináciu jedál.

02.08.2020 13:00
zdravá strava, ovocie, zelenina, orechy, výživa Foto:
Na pleti sa do veľkej miery odráža stav vnútorného prostredia.
debata

Pleť ako zrkadlo organizmu

Na pleti sa do veľkej miery odráža stav vnútorného prostredia. Jednou z častých príčin, prečo sa vytvárajú vrásky a dochádza k vysušeniu pokožky, je málo vody v organizme. Horúce počasie nás zbavuje vody veľmi rýchlo a to znamená viac vrások, ale aj únavy. Ak chcete mať pleť krásne hydratovanú a cítiť sa svieži, siahnite po potravinách s najvyšším objemom vody a pritom bohaté na vitamíny a minerálne látky.

Uhorka

Absolútny základ letného stravovania. Sila uhorky sa často používa aj priamo v kozmetike pri aplikácii na pleť. Určite je však skvelá aj na tanieri. Jedna uhorka pritom obsahuje až 96% vody. Pritom len 45 kalórií a dodá plnú dávku vitamínu K. Základ pre zdravé kosti.

Špenát

V súvislosti so zdravou výživou sa skloňuje v mnohých aspektoch, ale faktom je, že obsahuje 92 % vody a preto je ideálnym základom pre letné šaláty. Pomáha budovať silu, vytrvalosť a dva hrnčeky špenátu dokážu telu dodať aj dostatok železa, aby ste netrpeli únavovým syndrómom.

Mrkva

Obsah vody 92 %, takže pokožka sa z nej doslova napije. Pritom ju ochráni pred starnutím aj vďaka betakaroténu. Ten je dôležitý aj pri budovaní mäkkých tkanív. Takže budete po lete krajší a s hladšou pokožkou, akoby ste mrkvu vynechali.

Jogurt

Skutočne sa na tomto zozname ocitol plným právom. Pretože jogurt je v postate na 85 % voda. Zvyšok sú bielkoviny a probiotiká. Preto je jogurt ideálne jedlo počas leta. Príjemne vychladený osvieži, bielkoviny dodajú energiu a voda zasa napriami slnkom vysušenú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá strava #pleť #vrásky #starnutie pleti

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Začnite si dávať na tvár menej, začne dýchať a bude vyzerať krajšie.
Nemeškajte na stretnutia, kolegovia sú o...