Ako pripraviť volské oko na jednotku s hviezdičkou? Tu je postup!

Praženicu ste už tento týždeň možno pripravili podľa návodu známeho šéfkuchára. A čo tak volské oko? Môžete si ho pripraviť aj v rámci blížiaceho sa "sviatku vajíčok" - Veľkej noci...

24.03.2017 09:30
volské oko, vajíčka Foto:
Ako pripraviť chutné volské oko?
debata (4)

Aj na to sa už našiel dokonalý recept. Aspoň to tvrdí magazín Bon Appetit, ktorý na svojej webovej stránke, píše o tom, ako pripraviť ukážkové chutné a na okrajoch chrumkavé volské oko. Základom by mala byť panvica s nepriľnavým povrchom pokrytá olejom. A nie hocijakým. Správny je ten olivový.

Ako píše magazín na svojich stránkach, panvicu by ste nemali prehrievať – aj preto, že olivový olej má nízky prah zadymenia a pri využívaní v teplej kuchyni je vhodný na kratšiu dobu spracovania jedla. Pri vajíčkach to však postačí.

Panvicu zohrejte na strednú teplotu, ideálne je začať s vajíčkami, keď sa olej jemne trbliece. Pridajte vajíčko, alebo dve. Panvicu nadvihnite a jemne pootáčajte, aby sa bielok roztiekol viac po ploche. Na strednej teplote nechajte zhruba dve minúty, alebo do chvíle, kým okraje volského oka nechytia zlatisto-hnedú farbu.

Po dvoch minútach panvicu nakloňte mierne k sebe a olej z okraja naberte polievkovou lyžicou – polievajte ním vaječný bielok, ale vyhnite sa žĺtku. Toto robte zhruba jednu minútu. Následne môžete volské oko vybrať a podávať. Ochutenie je už na vás – základom je určite soľ a čierne korenie. Niekto má rád toto jednoduché raňajkové jedlo aj s pikantnou omáčkou či s kečupom. Skúste si však vychutnať prirodzenú chuť vajíčok.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #jedlo #recept #vajíčko #volské oko

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...